donderdag 02 juli 2020

S Sport

Blauw-Zwart na 7-0-winst op naar de beslissingsmatch voor promotie

Wassenaar - Mede-koploper in de vierde klasse Blauw-Zwart heeft het afgelopen weekeinde niets aan het toeval willen overlaten. Met twee vingers in de neus walste de Wassenaarse ploeg met maar liefst 7-0 over het wel erg pover voetballende WVC heen. Zo werd een effectieve streep onder deze competitie gezet.

Omdat de Blauwen samen met Van Nispen aan kop eindigden, zal het kampioenschap met recht op rechtstreeks promotie naar de felbegeerde derde klasse worden bevochten in een beslissingswedstrijd op neutraal terrein. Deze vindt aanstaande zaterdag 20 mei vanaf 14.30 uur in het sportpark De Krom te Katwijk plaats. Er worden honderden Blauw-Zwart-supporters verwacht rond het (kunstgras-)veld van VV Katwijk om de naar promotie smachtende ploeg van trainer Jos van der Helm aan te vuren!

Met twee spelbepalende spelers als Adrian Koziel en Kim Theil aan de kant (Adrian vanwege een schorsing van een wedstrijd) startten de Blauwen in de vertrouwde opstelling, waarin verdediger Jordy Lubbe een basisplaats kreeg. Het was al heel snel duidelijk dat dit een één-richting-wedstrijd zou worden. Toch duurde het nog tien minuten tot Ricky Hoogenboom na goed voorbereidend werk van de weer zeer actieve Iliass Assabban tien centimeter naast de WVC-goalpaal mikte. Aan de verkeerde kant wel te verstaan. Maar in de 14e minuut was het na een vlot lopende Blauw-Zwart-aanval wel raak door Iliass (1-0). Fraai was in de 20e minuut de met het hoofd geschampte vleugelvoorzet door Guy van Vliet (2-0). Nog fraaier was een lange voorzet over alles en iedereen heen van Guy van Vliet in de 29e minuut, die door Iliass subtiel met een lobje werd afgerond (3-0). Direct daarna verhoogde Ricky Hoogenboom de productie van de ploeg van sponsor Lagerberg Verhuisgroep met een horizontaal gestrekte kopbal. En hij bracht nog voor de rust zijn ploeg op een zeer comfortabele 5-0 voorsprong.

Na der rust kregen Lars Leget, Danny Munier en de weer van een lange blessureperiode herstelde Dunke Lagerberg hun plek in het eerste. Dat leidde nog tot twee doelpunten: 6-0 door Guy van Vliet en 7-0 door Wilmar van der Ham. Na het laatste fluitsignaal van de bekwaam (en dus onzichtbaar) leidende arbiter De Jong waren de gedachten van alle Blauw-Zwartspelers al snel gericht op die alles bepalende beslissingspot komende zaterdag in Katwijk.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief