donderdag 01 oktober 2020

E Events

Feestelijke Bach in 'Kasteel Oud Wassenaar'

Wassenaar - Zaterdag 25 juni geeft het ‘Bach Collegium Wassenaar’ een openbaar concert in ‘Kasteel Oud Wassenaar’. Park Oud Wassenaar 1. Aanvang: 15.00 uur. Zaal open: 14.30. Toegangsprijs: 16,50 euro. Kaarten kunnen aan de zaal worden verkregen of van te voren besteld bij Deka Wielenga. 070- 5118374. e mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het ‘Bach Collegium Wassenaar’ is een kamerorkest, bestaande uit deels professionele musici en deels gevorderde amateurs en is verleden jaar in Wassenaar opgericht.
Het concert duurt ongeveer drie kwartier. Gespeeld worden de Synfonia in d moll van de barokcomponist Dominico Scarlatti en het beroemde 5e Brandenburgconcert van Johann Sebastian Bach. Het stuk van Scarlatti heeft een opgewekt karakter met twee mooie fluitsolo’s. De fluitisten hierin zijn Berdiene van Bemmel en Janine Poot-Wielenga. De pianosolist bij Bach is Freek Koster. Deze Bach- compositie is voornamelijk beroemd geworden door de virtuoze, feestelijke cadens in het eerste deel. Maar ook in de andere delen komt de geniale Bach in volle glorie tot klinken. De locatie, het Kasteel Oud Wassenaar, is bij uitstek geschikt voor zo’n, klassiek, concert. Dit in Italiaanse stijl opgetrokken kasteel is in 1877 gebouwd door de zakenman Van der Oudermeulen en later in gebruik genomen als hotel-restaurant. In 2001 is de buitenkant geheel gerestaureerd en het is tegenwoordig een Rijksmonument. Veel Wassenaarse families hebben in deze prachtige locatie in het verleden hun familiefeesten gevierd en, nadat het gebouw een paar jaar buiten gebruik is geweest, er worden nu weer veel trouw-en andere feesten gegeven. Bij binnenkomst wordt de bezoeker direct getroffen door de majestueuze hal. Twaalf zuilen van Schots graniet rijzen omhoog naar het prachtig bewerkte plafond. Doorlopend komt men eerst in de royale balzaal en daarna in de zaal waarin het concert gegeven wordt. Grenzend aan de entreehal liggen een ‘witte salon’ en een jachtkamer met intieme bar. De huidige exploitant van het kasteel, de heer ‘Luc’ (eigenaar van het bedrijf ‘Luc,Tuin, Timmer en Watermanagement’) zal u, als bezoeker van het concert, vòòr of na de uitvoering een rondleiding in het kasteel geven. Tevens word dan ook een glas wijn geschonken.

Kortom, a.s. zaterdag heeft iedereen de gelegenheid

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief