maandag 10 augustus 2020

A Algemeen

Bevers doen mee aan de beverdoedag

Wassenaar - Afgelopen zaterdag 10 juni kwamen 86 bevers (meisjes en jongens van 5-7 jaar) van zes groepen uit scouting Regio Hollands Midden bij elkaar voor de jaarlijkse beverdoedag. Dit jaar vond de beverdoedag plaats in Leiderdorp waar de aanwezige leiding een tof en uitdagend spel hadden voorbereid. Ook bevers van scouting van Woesik en scouting van Wassenaer van Obdam waren van de partij.

De bevers zijn die middag Fleur kleur gaan helpen met het terugzoeken van al haar toneelspullen die ze kwijt was geraakt. Deze spullen had ze nodig om haar toneelstuk aan de inwoners van het dorp Hotsjitonia op te voeren en nu kon dit feest niet doorgaan. Natuurlijk waren de bevers bereid om Fleur Kleur te helpen met zoeken.

Nadat de bevers in 10 groepen waren verdeeld begon het grote postenspel. De bevers gingen op bezoek bij alle inwoners van het dorp Hotsjiotonia. Bij alle inwoners deden de bevers een leuke activiteiten en daarmee konden de bevers een deel van de rebus verdienen. De spellen die de bevers deden waren spannend, lekker en leuk tegelijkertijd. Bij Rozemarijn gingen de bevers pannenkoeken eten, bij Professor Plof stoere proefjes doen, tokkelen met stuiter en op schattenjacht met Steven Stroom. In totaal waren er 12 uitdagende activiteiten. De middag vloog voorbij en na het laatste fluitsignaal kwamen de bevers bij elkaar om de rebus op te lossen. Uiteindelijk kwamen de bevers en Fleur Kleur erachter dat dat Keet Kleur de dochter van Fleur Kleur alle spullen verstopt had. Ze wilde een grapje uithalen met haar moeder. Gelukkig was Fleur Kleur niet boos en nadat alle spullen weer op het podium terecht waren gekomen bedankte Fleur Kleur alle bevers met het helpen zoeken en de leuke middag. De bevers kregen als cadeau een mooie badge voor op hun blouse. Inmiddels waren alle ouders aanwezig, en na de gezamenlijke sluiting en een groepsfoto gingen de bevers met een glimlach weer naar huis.

Meer informatie over scouting? Kijk op www.scouting.nl of op www.regiohm.nl voor meer informatie over scouting Regio Hollands Midden

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief