maandag 28 september 2020

P Politiek

Repair Café Wassenaar onderscheiden met Groen Lintje

Wassenaar - Het Repair Café Wassenaar is sinds de oprichting in oktober 2014 een doorslaand succes. Veel mensen weten de weg naar de reparatiewerkplaats te vinden en al vele kapotte spullen zijn er hersteld. Het bestuur van GroenLinks Wassenaar heeft daarom besloten het Repair Café te onderscheiden met een Groen Lintje.

Het initiatief is volgens GroenLinks een toonbeeld van duurzaamheid. De levensduur van apparaten en kleding wordt door de vrijwilligers van het Repair Café verlengd, waardoor er minder spullen bij het afval terecht komen.

Doordat het café slechts een kleine en vrijwillige financiële bijdrage vraagt is de werkplaats ook toegankelijk voor mensen met een smalle beurs. De gezellige sfeer in het Repair Café draagt bovendien bij aan de sociale saamhorigheid in Wassenaar.

Initiatiefneemster Mechteld Nije kreeg het groene lintje opgespeld door GroenLinks-wethouder Leo Maat in het bijzijn van Johan Boer, bestuurslid van de Vrijwilligerscentrale Wassenaar en de vele vrijwilligers van het Repair Café.

Voorzitter Christien Duhoux-Rueb van GroenLinks bracht taart mee voor alle aanwezigen. Het Repair Café begon aanvankelijk in de ruimte van Gemiva-SVG in de Warenar, maar is begin dit jaar verhuisd naar de ontmoetingsruimte van zorginstelling Middin aan de Haven.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief