zondag 02 oktober 2022

K Kunst & cultuur

Jonge honden en oude rotten

Wassenaar - Plein Musique, de inmiddels traditionele reeks van concerten op het Burchtplein, komt ook dit jaar met een breed scala aan muziekstijlen. Tijdens de 14e editie zal de kiosk op het Burchtplein een podium zijn voor jong talent en ervaren rotten. Muziekliefhebbers hebben alle reden om de laatste twee zondagen van augustus, en de eerste twee van september vrij te houden in hun agenda. Het muziekspektakel begint op zondag 20 augustus met luistermuziek van het jonge trio Little Breeze en wordt op zondag 10 september afgesloten door jazz-veteraan Lou Guldemond.

Het programma:
ZONDAG 20 AUGUSTUS

14 uur: Little Breeze is een jong trio dat akoestisch een gevarieerd repertoire ten gehore brengt. Populaire hits uit de oude doos en meer moderne muziek krijgen een jazzy sound. Zangeres Gerda Lems is ook nog eens goed voor ontroerende popballads.

15 uur: Het Rob Agerbeek Quartet wordt aangevoerd door een man die al veertig jaar in het vak zit en die de pianist was van de Dutch Swing College band. Hij leerde zichzelf piano spelen en breidde zijn werkterrein uit naar bebop, hardbop en dixieland.

ZONDAG 27 AUGUSTUS

14 uur: Mark my Words, ofwel (akoestisch) gitarist Frank Noom en zangeres Mies Teeuwen, komt met zowel zoete ballads als stoere rockmuziek.

15 uur: Simone Roerade maakte als zangeres in de jaren ’90 furore door een wereldtour met Candy Dulfer. Ze komt naar Wassenaar met haar band Hips. Dat belooft energie die van het podium spat.

ZONDAG 3 SEPTEMBER

14 uur: Chabert en Suite: Zes muzikanten uit de eigen streek die zich laten inspireren door Franse chansons en goed in het gehoor liggende popsongs.

15 uur: StatusQuo werd in 1962 opgericht en de oude rockers gaan nog steeds stevig door. De vier Vlamingen van de Belgian Quo Band brengen hun klassiekers al meer dan tien jaar op de planken. “Rockin’all over the World” nu ook op het Burchtplein.

ZONDAG 10 SEPTEMBER

14 uur: Met gitaar, piano, drums en bas blazen vier jonge bluesliefhebbers de muziek van Muddy Waters en andere grootheden uit Chicago nieuw leven in. De stijl van Eric Clapton en Peter Green klinkt erin door.

15 uur: Plein Musique wordt afgesloten door gitarist Lou Guldemond, samen met toetsenist Karel Boehlee met wie hij al sinds 1982 optreedt. Ook Boudewijn Lucas (bas) en Danny Sahulpa (drums) hebben hun sporen in de muziek verdiend. Deze muzikanten speelden bij onder meer Toots Thielemans, Metropool Orkest en Gino Vannelli..