donderdag 24 juni 2021

A Algemeen

Run for Rio loopt de 15 van Wassenaar

Wassenaar - Op zondag 8 oktober lopen 10 hardlopers van Run for Rio de 15 km van en door Wassenaar. 4 Lopers van Run for Rio doen mee met de duoloop. Zij lopen hetzelfde parkoers, maar doen ieder 7,5 km. De organisatie heeft Run for Rio met het project Oeganda gekozen als internationaal goede doel. Alle lopers kunnen na de finish een steen leggen bij een Wassenaars doel, een Nederlands doel of bij het internationale goede doel van Run for Rio in Oeganda.

Het project van Run for Rio in Oeganda gaat over de opvang van 56 straatkinderen in de hoofdstad Kampala. Deze kinderen komen oorspronkelijk uit het noorden van Oeganda. Tijdens de burgeroorlog in het noorden zijn meer dan 100.000 inwoners van kleine dorpjes vermoord door het zogenaamde “verzetsleger van de Heer”. Veel kinderen zijn wees geworden en tezamen met vele gezinnen uit hun woongebied gevlucht. Veel weeskinderen wonen nu op de straat in Kampala. Hilton Achilla vangt 56 straatkinderen op in een schooltje wat hij huurt.

Anita Bellekom, 24 jaar met een pedagogische opleiding, heeft gedurende 3 maanden dit project bezocht. Terug in Nederland hoorde zij van Hilton dat de kinderen nog maar één maaltijd per dag krijgen, want door de droogte zijn de voedingsprijzen verdubbeld. Anita klopte aan bij Run for Rio voor ondersteuning van dit project met straatkinderen. Run for Rio gaat het project ondersteunen. Run for Rio heeft als plan de school te verbouwen, goede slaapplaatsen te maken en de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Hierdoor wordt de school aantrekkelijk voor boarding kinderen. Zij betalen voor hun verblijf en goed onderwijs. Van dit geld kan Hilton de school goed laten functioneren en dan is er tevens genoeg geld om de straatkinderen verblijf, voeding en onderwijs te bieden op hetzelfde terrein in Kampala.

U leest, het project staat nog in de kinderschoenen. Meer “op blote voeten” zegt Anita, want schoenen hebben de straatkinderen niet. Run for Rio staat voor een nieuwe uitdaging en heeft u nodig haar doelen te behalen voor dit project. Loop mee en leg je steen bij Oeganda. Je kunt ook helpen als vrijwilliger. Run for Rio verzorgt met vrijwilligers het 7,5 km wisselpunt bij de Bloemcampschool. Kun je 8 oktober niet, maar wil je toch steunen, maak dan een bedrag over op NL57RABO0368010724 of NL21INGB0000193157 t.n.v Run for Rio o.v.v. project Oeganda. Informatie bij Anita Bellekom (06-57710456).