donderdag 06 mei 2021

K Kunst & cultuur

Openluchtvoorstellingen "The Emperor’s New Clothes" & "The Comedy of Errors" in Wassenaar

Wassenaar - Het is weer zover...Het Britse openluchttheatergezelschap Illyria keert van 30 augustus tot en met 3 september 2017terug naar Nederland met Shakespeare’s The Comedy of Errors en een bewerking van Hans Christian Andersen’s The Emperor’s New Clothes.

THE COMEDY OF ERRORS Shakespeare’s Comedy of Errors is een van de eerste door Shakespeare geschreven comedies (rond 1594) . Het is een absolute publiekslieveling vanwege de hilarische situaties die ontstaan als een tweeling, die vanaf de geboorte gescheiden is, zonder het zelf te weten, herenigd wordt. Zoals te verwachten veroorzaakt dit misverstand op misverstand waardoor alles uit de hand lijkt te lopen. Shakespeare is een meester in het construeren van dolkomische scenes en het is dan ook een gegarandeerd komisch succes. The Comedy of Errors is het kortste Shakespeare stuk, zodat het voorbij is voordat je het weet.

De voorstelling wordt in het Engels gespeeld door het Britse openluchttheatergezelschap Illyria. De ervaring heeft geleerd dat Engelstaligen noch Nederlanders alles kunnen volgen en mitsdien genoodzaakt zijn het te ondergaan om vervolgens rollend van het lachen de avond door te brengen.... en uiteindelijk het helemaal begrepen te hebben!

Om het helemaal anders te maken is deze voorstelling ditmaal in Ephesus in Mexico gesitueerd en wordt gespeeld door de speciaal opgerichte 5 koppige Illyria-Mariachi band, inclusief ponchos en sombreros.. Ay Caramba!

The Comedy of Errors
-31 augustus en 1 september 19.30
Raadhuis de Paauw - Wassenaar

The Emperor’s New Clothes
-2 september (15.00), 3 september (14.00)
Raadhuis de Paauw - Wassenaar