zaterdag 18 september 2021

E Events

Rock ’n roll feest van de herkenning

Wassenaar - De tijd dat rock ’n roll de muziek was van de rebelse jeugd ligt ver achter ons. Mensen die zich dat nog kunnen heugen genoten zondag misschien nog wel het meest van de derde dag van Plein Musique dit jaar. De Belgian Quo Band, vier rockers die ook al niet meer de jongste zijn, brachten een muzikaal eerbetoon aan de idolen van hun jeugd, de band Status Quo.

Het werd een feest van de herkenning met hits, die geroutineerd maar daarom niet minder bevlogen, met een hoog volume en in een pap tempo over het Burchtplein werden uitgestort. Herkenbare rockmuziek waarbij menigeen niet stil kon blijven zitten.

Plein Musique zou Plein Musique niet zijn als het publiek ook dit keer naast rock ’n roll niet een geheel ander genre kreeg voorgeschoteld. Vóór het optreden van de Belgian Quo Band was het een genot om te luisteren naar zangeres Danielle Chabert, die met haar band Franse chansons en pop-songs een swingend en jazzy geluid meegaf.

Volgende week is het al weer de vierde, en laatste, middag van de muziekcyclus. Dan komt het 17-jarige talent Dave Warmerdam bewijzen dat de blues nog steeds leeft onder de jeugd. Deze toetsenist komt met vijf andere jonge muzikanten naar Wassenaar en zij beloven een reis door de tijd van de blues. Zij laten zich niet alleen inspireren door artiesten als Otis Span en Muddy Waters, maar ook door Stevie Ray Vaughan.

Plein Musique wordt op zongag 10 september afgesloten door jazz-veteranen. Gitarist Lou Guldemond en zijn bandleden hebben hun sporen verdiend bij onder meer Toots Thielemans en Metropoolorkest.