zondag 24 oktober 2021

S Sport

De heren van WVV op de 9e plaats bij het NK voor recreanten

Wassenaar - Niet eerder in het 65 jarig bestaan van de Wassenaarse Volleybal Vereniging is het een heren recreatie team van WVV gelukt om kwalificatie af te dwingen voor deelname aan het Nationaal Recreanten Kampioenschap. Een mijlpaal om reeds vooraf opgetogen over te zijn.

Het herenteam van WVV stond dan ook op zaterdagochtend 9 september 10:00 uur reeds met een voldaan gevoel gereed om in het sportcentrum Olympos te Utrecht deel te nemen aan dit kampioenschap van Nederland seizoen 2016-2017. Naast de deelname aan zo’n fantastisch toernooi was het een mooie gelegenheid om het niveau te "proeven" voor het komende seizoen waarin WVV (na het behalen van het kampioenschap in de heren A-poule regio Haaglanden) zijn krachten gaat meten met de teams in de toppoule van de overkoepelende regio West. Tijdens het toernooi deden de kampioenen uit de diverse districten en regio’s uit de recreantencompetities mee in een poging de nationale titel te behalen. In de poule werden 5 wedstrijden gespeeld met 2 sets van 13 minuten tijdsduur. WVV kon, na de nodige gewenning en ondanks de geduchte tegenstand van hoger geplaatste teams, aardig meekomen. Binnen dit hoge niveau wist WVV de nodige punten te sprokkelen. Na de herindeling bleek dat de WVV-ers uiteindelijk om de 9e – 10e plaats ging spelen. En....bravo WVV-ers, het werd de negende plek van Nederland, voorwaar, voor een dergelijk onervaren team, een geweldige uitslag. Anders gezegd: Erik Gijsbers, Erik Troost, Hans v.d. Kleij, Kilian v.d. Kleij, Mathieu Prins, Philippe Laget en Timmo v.d. Kleij jullie mogen terecht trots zijn op een dergelijk resultaat. Het hele gebeuren was bovendien een mooie gelegenheid om het hogere wedstrijdniveau te proeven. Tijdens het toernooi was te zien dat het heren 1 team van WVV hier en daar nog wat tekort kwam maar gaande het toernooi steeds meer naar het niveau van de tegenstanders toegroeide. Dit geeft een mooi vooruitzicht voor het komende volleybalseizoen waarin zij, door hun promotie, veel teams van een zwaarder kaliber tegen zullen komen. Tevens was het een mooie gelegenheid om te zien en te weten waar de WVV-ers nog aan moeten werken de komende weken. Er is werk aan de winkel voor trainer Wil Westgeest. Een tegenslag was dat Timmo v.d. Kleij helaas een flinke blessure aan zijn voet opliep. Pech want daardoor zal hij mogelijk de eerste wedstrijd op 6 oktober a.s. moeten missen. Timmo beterschap.
Ook volleybal spelen? Bel voor nadere info secretaris Ruud Meershoek, tel. 070–5119196 of raadpleeg de site www.wvv-wassenaar.nl.