woensdag 23 juni 2021

E Events

15 Km hardlopen voor Oeganda

Wassenaar - De hardlopers van Run for Rio doen mee aan de 15 km van Wassenaar. Een aantal van de lopers doen dat als tweetal en lopen ieder 7,5 km. De iets meer geoefende lopers doen mee aan de 15 km. Run for Rio daagt andere lopers uit ook mee te doen op zondag 8 oktober. Meld je aan op de website www.de15vanwassenaar.nl en geniet van een prachtig parkoers dwars door Wassenaar.

Straatkinderen in Kampala
Na de finish bij de voetbalvereniging Blauw Zwart mag iedere loper een steen leggen bij het goede doel wat de voorkeur heeft. Kies je voor het project Oeganda van Run for Rio dan steun je direct de straatkinderen in Kampala. Hilton Achilla verzorgt de opvang van 56 straatkinderen in de Victory School. Dagelijkse eten, onderdak en het volgen van onderwijs vormen de basisbehoefte voor de kinderen. Run for Rio gaat de kinderen de komende jaren ondersteunen. Run for Rio gaat met Hilton onderzoeken hoe zijn organisatie voldoende financiële middelen kan regelen voor de opvang van de straatkinderen.

Waarom Oeganda
In 2016 heeft Anita Bellekom 3 maanden gewerkt onder de straatkinderen in Kampala. Zij heeft Hilton Achilla leren kennen als een betrokken en betrouwbare man. Hilton komt uit Noord Oeganda, waar jaren oorlog heeft geheerst. Veel kinderen zijn wees geworden en naar de hoofdstad Kampala getrokken. Hilton trekt zich het lot aan van deze kinderen, die niets, maar dan ook helemaal niets meer hebben. Diep gelovig zoals Hilton is, geeft hij alles wat hij bezit aan de straatkinderen. Dat inspireerde Anita om Run for Rio om hulp te vragen voor de straatkinderen in Kampala.

Klaverjassen voor Oeganda
Run for Rio organiseert op donderdag 5 oktober een echte klaverjasdrive. De opbrengst van de deze avond is bestemd voor de straatkinderen van Oeganda. Iedereen mag meedoen. Je kunt je aanmelden bij John Schrader (070-5176236) of kom op 5 oktober naar Huize Willibrord. Er is altijd plaats voor nieuwe kaarters. De klaverjasdrive begint om 19.30 uur. De zaal is van 19.00 uur open.