vrijdag 14 augustus 2020

K Kunst & cultuur

PJPJ Jazzconcert op 11 november 2017 in het Cultureel Centrum Voorschoten

Wassenaar - Andreas Schmitz kwartet met gastzangeres Irini Konstantinidi treden op in het Cultureel Centrum, Prinses Marijkelaan 4, Voorschoten op 11 november 2017. Aanvang 20.00 uur. Dit concert is onderdeel van de Week van de Kunst in Voorschoten. Entree € 5,00. Donateurs en kinderen gratis.

Andreas Schmitz, contrabas, werd geboren in Aalborg, Denemarken. De inspiratie van zijn spel komt uit de hedendaagse muziek, hiphop, soul en jazz. Andreas wil op het Koninklijk Conservatorium Den Haag het authentieke jazzspelen perfect in de vingers krijgen. Andreas Schmitz trad ook op tijdens de Cultuurmarkt op 9 september in de Voorstraat in Voorschoten.

Irini Konstantinidi, zang, komt uit Athene, volgde pianoles vanaf haar 5e jaar. Na een zangcarrière in Griekenland waar zij ook in theatershows optrad, kwam zij naar het Koninklijk Conservatorium Den Haag om zichzelf verder te ontwikkelen. Irini heeft een kristalheldere stem. Haar benadering is om haar stem vooral als extra instrument in de jazz te gebruiken.

Voor de zesde keer vindt in Voorschoten de Week van de Kunst plaats, en wel van 3 november tot en met 12 november 2017. Op verschillende locaties in Voorschoten kunt u in contact komen met diverse kunst- en cultuuruitingen. PJPJ is naast het jazzconcert op 11 november op verschillende manieren deelnemer van de Week van de Kunst.

Met medewerking van PJPJ treedt tijdens de kunstenaarsmarkt van het Kunstgenootschap Vlietstreek een klein jazz-ensemble (gitaar en contrabas) op. De kunstenaarsmarkt wordt gehouden op zaterdag 4 november 2017 van 12.00-16.00 uur in de 'Merelhof', Merelhof 7-11 in Voorschoten.

Op zondag 5 november 2017 tussen 13.30 uur en 15.30 uur geeft de voorzitter van PJPJ, Tjeerd Klapwijk trommel en percussie workshops in de bibliotheek van Voorschoten. Tjeerd Klapwijk heeft in Voorschoten een drum-en percussieschool. Tevens is op 5 november 2017 in de bibliotheek een doorlopende korte digitale presentatie te zien over PJPJ.

En op 12 november 2017 ontvangen de drie genomineerden van de Peace Poster wedstrijd tijdens de prijsuitreiking vrijkaartjes voor een jazzconcert van PJPJ. De prijsuitreiking is in het Museum van Voorschoten en is om 14.00 uur.

Alle activiteiten in deze Week zijn te vinden op de website, www.weekvandekunst.nl.

PJPJ nodigt u van harte uit voor het jazzconcert op 11 november 2017 en voor alle andere activiteiten tijdens de Week van de Kunst!

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief