vrijdag 24 mei 2019

S Sport

Roxanne van Hemert klaar voor NK Afstanden

Wassenaar - Komend weekend barst het Olympische schaatsseizoen los met het NK Afstanden in Heerenveen. Hier worden de tickets verdeeld voor het eerste deel van de World Cup cyclus met wedstrijden in achtereenvolgens Heerenveen, Stavanger (NOR), Calgary (CAN) en Salt Lake City (USA).

De verdeling van de tickets is afhankelijk van de ranking op iedere afstand tijdens het NK Afstanden. De 5 beste plaatsten zich voor de World Cups. Plaatsgenoot Roxanne van Hemert, deel uitmakend van het Healthy Team (zie www.healthyteam.nl) heeft zich geplaatst voor de 500, 1.500 en 1.000 meter, welke verreden worden op vrijdag, zaterdag en zondag.

Afgelopen zaterdag was er een laatste trainingswedstrijd voor de NK deelnemers in Heerenveen. Op de 1.000 meter reed Roxanne tegen Lotte van Beek en wist deze race winnend af te sluiten in een zeer snelle tijd van 1.16.66. Dit is voor Roxanne een persoonlijk record op laaglandbanen. Afgelopen maart reed zijn in het Canadese Calgary, een baan op 1.048 meter boven zeeniveau, naar een persoonlijk record van 1.15.55. Uiteindelijk moest Roxanne Jorien ter Mors en Antoinette de Jong nog voor zich dulden in het klassement, maar bleef wel Ireen Wust voor.

Het wordt komend weekend ongemeen spannend, de prestatiedichtheid onder de Nederlandse schaatssters is groot, en de vorm van de dag zal de doorslag geven. Ongetwijfeld zijn de verrichtingen van Roxanne te volgen via de NOS.

Advertorial

Monuta 500px

Bijzonder afscheid regelen?

Het voorbereiden van een uitvaart is een emotioneel traject. In een relatief korte tijd moet er veel geregeld worden. Een periode waarin eigenlijk tijd en aandacht voor het verlies centraal moet staan. Bij Monuta proberen we het traject zo prettig en waardig mogelijk te laten verlopen. Met onze jarenlange ervaring helpen wij u graag in deze moeilijke periode. We nemen u de zorg uit handen, zodat u rustig afscheid kunt nemen. Lees meer.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief