maandag 01 juni 2020

K Kunst & cultuur

Philip Elan en Thérèse Steinmetz met Amsterdam-Parijs in Theater Warenar

Wassenaar - Philip Elan en Thérèse Steinmetz staan op vrijdag 3 november met hun programma Amsterdam – Parijs in Theater Warenar te Wassenaar. Ze brengen een programma vol prachtige liedjes. Nico van der Linden verzorgt de muzikale begeleiding van dit unieke duo. Meer informatie over deze en andere voorstellingen vindt u op de vernieuwde website van Warenar. Kaarten bestellen kan gemakkelijk via de website www.warenar.nl.

Philippe Élan verwisselde in 1986 Frankrijk voor Nederland nadat hij het concours de la Chanson – Alliance Francaise had gewonnen. Élan trad in de afgelopen jaren op met artiesten als Cor Bakker, Louis van Dijk, Liesbeth List en Laura Fygi. Daarnaast heeft Philippe ook vaak opgetreden op klassieke podia samen met Holland Symfonia en het Metropole Orkest.

In het programma Amsterdam-Parijs deelt hij het podium met niemand minder dan Thérèse Steinmetz. Steinmetz vertrok 18 jaar geleden naar Frankrijk na een veelzijdige carrière en begon in Cannes te schilderen. Nu is deze ‘grande dame’ terug alsof ze nooit is weggeweest. Eind 2016 zag de gelijknamige CD onder muzikale leiding van Nico van der Linden het licht. De pers was lovend over het album.

Het programma Amsterdam-Parijs kan het best worden omschreven als een dialogue musical, het zijn vaak oorspronkelijke sololiedjes die zijn omgevormd tot duetten en dialogues. In veel gevallen zijn zulke liedjes aardig verbouwd en soms van een andere toonsoort voorzien om de dialogue mogelijk te maken. Een liefdevol en uitgebalanceerd programma, gemaakt door twee prachtige mensen.

Nico van der Linden verzorgt de muzikale begeleiding van dit unieke duo. Door zijn muzikale veelzijdigheid is het altijd weer een feest om zijn sprankelende pianospel te beluisteren.

Drie artiesten, met een gedeelde passie voor het Franse chanson, samen in één programma. Amsterdam – Parijs is een concert waar muziek- en zangplezier vanaf spat.

Kaartverkoop
U kunt genieten van Amsterdam - Parijs op vrijdag 3 november in Theater Warenar. De voorstelling begint om 20.15 uur. Kaarten kosten € 18,- en u kunt ze reserveren via www.warenar.nl.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief