zaterdag 12 juni 2021

A Algemeen

Wat een sfeer bij Van Woesik!

Wassenaar - Afgelopen zaterdagochtend loopt vanaf 8 uur het terrein van Scouting Van Woesik vol met kinderen. Vandaag hebben heel veel kinderen hun ouders meegenomen, want het is ouder-klusdag. De kinderen gaan met hun leiding het terrein af. De Bevers gaan naar het hekseneiland en spelen het spel levend stratego, ze rennen en vliegen over het eiland.

De Welpen gaan naar het bos en bouwen prachtige hutten met alle takken die ze daar vinden. Wat een creativiteit! De Junioren lopen een spannende speurtocht langs veel speeltuinen en de kinderboerderij. Ze moeten allemaal leuke opdrachten doen en hebben de grootste lol, want probeer bijv. maar eens met 20 kinderen op 1 bankje te gaan zitten! De ouders gaan ondertussen flink aan de gang. In de botenhal is het een drukte en herrie van belang, de schuurmachines doen hun werk en boot voor boot wordt kaal gemaakt. Wat een tempo, de vaders en de Zeeverkenners hebben er zin in! Na het kaal maken kan de zwarte verf er op en de zwakke plekken worden behandeld met menie. Het houtwerk wordt ook al geschuurd. Buiten worden de bomen gesnoeid met materiaal en gereedschappen dat door Hamaco en Hoveniersbedrijf Van Marwijk beschikbaar is gesteld. De vele ouders brengen de takken naar de houtwal, mooi als afscheiding en ideaal voor veel dieren. De meest verse wilgentakken gebruiken de Zeeverkenners voor de nieuwe omheining rond de afvalbakken. Het is een schitterend vlechtwerk geworden. Binnen is de grote schoonmaak aan de gang, worden de lekke banden van de fietsjes, steppen en skelters onder handen genomen en een hoop kleine klusjes gedaan. Wat geweldig dat bijna 40 ouders samen met leiding en bestuur in een gezellig sfeer bezig zijn.

Bij terugkomst zijn alle kinderen en leiding verbaasd hoeveel er door de ouders geklust is en helpen zij ook nog even mee voordat zij naar huis gaan.