woensdag 12 mei 2021

S Sport

Softbal regionaal talent team in 2018 onder vlag van SV Wassenaar

Wassenaar - Komend competitie seizoen zal op de honk- en softbalclub SV Wassenaar het regionale talententeam van Blue Angels neerstrijken. Op dinsdag 14 november is hiervoor een overeenkomst gesloten tussen SV Wassenaar en Stichting Topsoftball Zuid Holland.

Zowel SV Wassenaar als Blue Angels (de naam waaronder stichting Topsoftball Zuid Holland werkt) zijn zeer verheugd over deze samenwerking. In dit team speelt een selectie van jonge softbalsters, die uit zullen komen in de senioren competitie eerste klasse. “Omdat dit een nieuw te vormen team is, moest er gezocht worden naar een host vereniging met recht op een plek in de eerste klasse. Wassenaar voldoet hieraan en is bovendien heel enthousiast over het naar de club halen van hoog niveau softbal” aldus technisch directeur en ex-international Mariëlle Vleugels. “We hopen dat deze samenwerking een positief effect heeft op het softbal in de hele Haagse regio en in het bijzonder voor SV Wassenaar zelf.” Het team komt uit onder de naam BA Wassenaar.

Op dit moment is de voorselectie voor het Talent Team in volle gang. Vanaf begin april zal de competitie beginnen en is het Talent Team op zondag te bekijken op het veld van Wassenaar.

OVER BLUE ANGELS
De Stichting Topsoftball Zuid Holland is de organisatie achter Blue Angels. Deze stichting heeft het doel om topsoftbal in Zuid Holland Doel op een hoog niveau te krijgen en te houden.
Om dit te kunnen bereiken is er in de afgelopen jaren een sterk fundament neergezet, waarin een gezonde doorstroom van getalenteerde jeugd softbalsters mogelijk is gemaakt. Hierdoor kan ook op langere termijn softbal op topniveau worden geborgd.

De Blue Angels organisatie heeft een grote winterschool, een softbal academy voor de jongste softbalsters, een Talent Team en drie topklasse teams. Daarnaast faciliteert Blue Angels voor onze regio de Little League competitie.

Blue Angels werkt samen met tal van verenigingen in de regio Den Haag en Rotterdam. BA Euro Stars speelt in de Silver League bij Euro Stars (Capelle a/d IJssel), BA Birds speelt in de Silver League bij Birds (Zoetermeer), BA Gophers speelt in de 1e klasse op Gophers (Maassluis) en het Talent Team BA Wassenaar speelt op het veld van SV Wassenaar. Naast deze host verenigingen spelen veel softbalsters uit de regio ook nog in een competitie bij hun eigen vereniging.