dinsdag 11 augustus 2020

S Sport

Wassenaarse Mix teams blijven aan de top meedraaien

Wassenaar - Zowel de Mix 1 als de Mix 2 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging speelden ‘uit.’ De Mix 2 toog naar Koudekerk a/d Rijn en de Mix 1 moest naar Leimuiden.
In de Koudekerkse sporthal waar met een schoenlepel 4 volleybalvelden in geperst zijn, presteerde het Mix 2 team het aanvankelijk sterk gedachte team van Aspasia bovenverwachting. Na de eerste balwisselingen een voorsprong van 3-8.

WVV behield de voorsprong echter niet voor lang. Via 12-12 en 18-18 meende beide teams dat het nog alle kanten op kon. WVV echter liet het er bij die stand flink bijzitten. De ‘eenvoudigste’ ballen ging mis. Aspasia profiteerde en oeff, 25-21 verlies voor WVV. Gelukkig wist WVV zich in set 2 te herpakken en werd het spel beter en beter. Er moest ook wel slimmer gespeeld worden want aan het net werd er door Aspasia flink met de bal ‘gegooid’. WVV-ster Gliselle Dimaiwat had dat spelletje snel door en wist menige bal te onderscheppen waardoor WVV kon uitlopen naar 10-21. Aspasia wist nog wel even terug te komen maar bij 17-25 was de setwinst voor WVV. En dan te bedenken dat set-upper Jeanne Taal met een flink geblesseerde pink speelde maar puur op karakter en ervaring toch met mooie set-ups strooide. In set 3 was de goede WVV service cruciaal voor de verpletterende setwinst 8-25. Aspasia opgefokt door de verloren set 2 en 3, start in set 4 furieus. WVV moest in die fase diep gaan om bij te blijven Nadat de set-up door Ana Gonzalez was overgenomen moesten de WVV-ers even wennen. Echter via 14-14 en 14-18 was het snel gedaan met Aspasia. Want na nog een paar leuke WVV punten zat set 4 met 17-25 in de pocket. Bravo, een keurige 1-3 winst voor WVV waardoor zij aan kop van de ranglijst blijven.

De Mix 1 van WVV had het tegen Setumup mix 1 een stuk lastiger. Na een ongekend spannende maar met 27-25 verloren eerste set en een dramatisch verlies van 25-15 in set 2 wisten de WVV-ers pas aan het einde van set 3 en set 4 het tij te keren. 15-25 en 18-25. Derhalve alsnog een mooi 2-2 gelijkspel.

Ook volleybal spelen? Nieuwe leden mogen de eerste vier achtereenvolgende trainingen geheel vrijblijvend meetrainen en WVV rekent geen inschrijfgeld. Bel voor info secretaris Ruud Meershoek, tel. 070–5119196 of raadpleeg de site www.wvv-wassenaar.nl.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief