vrijdag 25 juni 2021

R Rubrieken

Ingezonden: Onfrisse zaken bij Midvliet

Wassenaar - Al jaren werk ik als vrijwilliger op de nieuwsredactie van Omroep Midvliet. Met plezier maak ik berichten voor de kabelkrant en de website. Daarop heb ik tot nu toe geen kritiek gekregen. Eind vorig jaar werd ik bij een toevallig bezoek aan de studio plots aangeblaft door een collega. Die verklaarde luid schreeuwend dat ik bewust alles fout deed om hem en Midvliet in diskrediet te brengen. Ik was stomverbaasd en behoorlijk aangeslagen. Aangezien een nader gesprek met hem niets opleverde ben ik naar het bestuur gestapt. Van het bestuur kreeg ik echter geen enkele steun. Sterker nog, het bestuur schaarde zich achter mijn collega. Er werd mij een rustpauze van 3 maanden voorgesteld. Tijdens deze rustpauze werd mij echter te verstaan gegeven dat ik niet meer nodig was en werd mijn toegang tot de systemen van Midvliet afgesloten. Op verzoeken om nadere uitleg dan wel een gesprek kreeg ik geen reactie meer.

Midvliet draait op vrijwilligers. Ik vind niet dat een lokale omroep op deze manier met zijn personeel moet omgaan. Medewerkers worden geschoffeerd, er wordt intern niet gecommuniceerd, er is sprake van een slecht personeelsbeleid met veel verloop. Het bestuur zegt te werken aan vernieuwing en verbetering, maar plannen blijven in het niets steken. In de afdeling radio doet iedereen waar hij of zij zin in heeft. Het zijn allemaal kleine eilandjes waarbij de achterban (de inwoners van Leidschendam-Voorburg) worden vergeten. Bij de TV-afdeling is er sprake van slechte programmering en Midvliet is alleen te ontvangen via Ziggo.

Dit alles klemt aangezien Midvliet grotendeels wordt bekostigd middels een gemeentelijke subsidie: geld van ons allemaal. Dan zou de kwaliteit van het product ook zo moeten zijn dat de inwoners daar allemaal iets aan hebben.

Het idee om te komen tot een streekomroep met Unity (regio Leiden) is moedwillig om zeep geholpen, omdat Midvliet concurrentie buiten de deur wil houden. Dat terwijl het bestuur van Midvliet niet eens weet hoeveel kijkers en luisteraars er voor de eigen programma's zijn.

Bram Visser, Voorburg

Wij hebben Midvliet om een reactie gevraagd en die zeiden het volgende:
In elke organisatie kunnen zich verschillen van meningen, belevingen en visies voordoen. De ingezonden brief is gebaseerd op de persoonlijke meningen cq interpretatie van de schrijver. Het bestuur kan zich niet vinden in deze beschrijving van de ontwikkelingen bij Midvliet. Midvliet is de omroep die zich inzet voor de bewoners van Leidschendam-Voorburg en Wassenaar, voert vernieuwingen door die aansluiten op ontwikkelingen in de (lokale) samenleving en doet dit in samenwerking met andere mediapartners.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Midvliet