dinsdag 21 september 2021

P Politiek

Stem lokaal: stem op GroenLinks !

Wassenaar - Wat Pieter Kolff, de nummer twee van de lijst van GroenLinks, stoort in de campagne is het gemak waarmee lokale partijen de kandidaten van landelijke partijen wegzetten of zij geen echte Wassenaarders zouden zijn. “Ik ben hier geboren en getogen, net als een aantal generaties in mijn familie voor mij.”

Tot in de haarvaten Wassenaarder zijn is handig voor de keuzes voor de toekomst, maar ook voor de soms broodnodige historische duiding, meent Pieter. “Wie weet er nog waarom onder andere de Wittenburgerweg, de Groot Haesebroekseweg, de van Zuylen en de Deijlerweg zo breed zijn? En waarom de lus de lus heet? Omdat er een tram liep! ‘De gele tram’. Wij woonden langs de route en een van de eerste woordjes die ik vanuit de box probeerde uit te spreken was: ‘hem!’, ‘hem!’ (tram!). En elke keer als ik met de fiets naar Den Haag ga, passeer ik in mijn beleving nog steeds ‘het witte viaduct’ (nu de tunnel en de N14 bij van der Valk).

Tijdens het sportdebat 16 februari bij Blauw Zwart liet ik uitnodigingskaartjes zien van de opening van de sporthal (1972) en de ijsbaan (1970). Ze komen uit een schoenendoos uit mijn ouderlijk huis. Zowel mijn ouders (mijn vader initieerde met anderen de ijsbaan) als mijn grootouders (mijn opa was een van de oprichters van de Kieviten) waren heel actief in dit dorp, vooral voor de sport. Eerlijk gezegd kan ik deze krant wel volschrijven met anekdotes en feitjes over ons dorp (en de relatie met mijn familie). En eerlijk gezegd geldt dit voor wel meer Wassenaarse kandidaten die op de lijst staan bij andere landelijke partijen. Ik stel uw stem op mij uiteraard op prijs 21 maart. Want ik kan u als geboren en getogen dorpsgenoot: Ik een hart voor Wassenaar, ik heb passie voor dit dorp en ik weet precies wat Wassenaar wil. Want ik ben een echte lokale Wassenaarder