dinsdag 18 mei 2021

P Politiek

Problemen ? Nee, uitdagingen !

Wassenaar - “Voor mij bestaan er geen problemen, er zijn slechts uitdagingen,” klinkt Susanne van Eps-Habibegedecideerd. “Dat is mijn levensmotto en ik ben zeer gedreven om daar samen met anderen in ons dorp aan te werken.” Susanne van Eps-Habibe, moeder van vier kinderen en echtgenote van vaatchirurg Randolph, staat op plek drie van de kandidatenlijst van GroenLinks.

Een warm onthaal
“Zeven jaar geleden zijn wij in Wassenaar neergestreken en als nieuwkomer voelde wij ons warm onthaald en geaccepteerd – heel bijzonder,” benadrukt ze. “Daardoor heb ik ook snel mijn draai gevonden. In het dorp en in mijn wijk én als luizenmoeder en klassenmoeder op de school en als coach en manager van het HGC-hockeyteam waarin m’n kinderen spelen.” Susanne van Eps-Habibe werkt als manager bij de Stichting NatuurCollege, opgericht door prinses Irene. Zij is ook penningmeester van GroenLinks. Met haar man gaat zij twee keer per jaar als vrijwilliger terug naar Curaçao waar haar man patiënten met vaatproblemen helpt.
Daarnaast is ze in haar wijk actief waar ze Nextdoor heeft geïntroduceerd: een buurtapp om op de hoogte te blijven van alles wat er in je eigen buurt gebeurt. Dat gaat van veiligheid tot het vinden van een oppas en van het lenen van gereedschap tot een buurtfeest.

Een energieneutrale gemeente
“Met liefde en plezier zet ik mij voor mijn directe omgeving in. Dat wil ik ook in ons dorp als geheel,” zegt Susanne van Eps-Habibe. “Vandaar dat ik mij kandidaat heb gesteld voor de gemeenteraad. Als raadslid wil ik mij vooral inzetten voor een energieneutrale gemeente om samen met anderen de strijd tegen opwarming van de Aarde tegen te gaan.” Daarnaast stoort het haar meer dan ze kan zeggen dat in ons rijke dorp meer dan vierhonderd kinderen in armoede opgroeien. “Dat kan ik niet over m’n hart verkrijgen. Het is toch een kwestie van beschaving om ook hen een toekomstbestendige en gezonde plek in ons dorp te geven. Daar ga ik mij in de komende raadsperiode nog meer voor inzetten.”

Susanne van Eps-Habibe blaakt van energie en zelfvertrouwen, gemotiveerd door de beroemde uitspraak van president John F. Kennedy: Vraag niet wat het land voor jou kan doen, maar wat jijzelf voor het land kunt doen.” Dat is mijn motivatie om van Wassenaar een nog mooier dorp te maken dan het al is.”