vrijdag 26 februari 2021

E Events

Dwaal met ons mee Fête de la Nature in Meijendel

Wassenaar - “Zaterdag organiseren we een bijzondere wandeling in Meijendel”, zegt een enthousiaste Susanne van Eps-Habibe, “echt een feestje in de natuur om de beslommeringen van alle dag van ons af te schudden nu de zomer in aantocht is. En natuurlijk om te genieten van al het moois, dat onze duinen te bieden hebben.” Zij organiseert de wandeling samen met Suzan Tirion-van der Goes in het kader van het festival Fête de la Nature, het grootste en open natuurfestival van ons land. Iedereen is welkom om mee te lopen en zonder enige kosten.

Durf te dwalen
“Durf te dwalen is het motto waaronder we ons zaterdagochtend om elf uur verzamelen bij de Dunea-waterpomp naast de parkeerplaats tegenover hotel Duinoord,” legt Susanne van Eps-Habibe uit. “Dwalen. En wandelen met aandacht. Om je heenkijken, luisteren en proeven van de natuur.” Het wandelen is tegelijkertijd stilstaan. Stilstaan bij de omgeving om even los te komen van de hectiek en de sleur van alle dag. “Zeg maar, even bezig te zijn met de natuur in plaats van de hele dag te redderen en te rennen. Dat heeft een mens soms nodig. De natuur, waarvan ieder van ons deel uitmaakt. Dat willen we wel eens vergeten,” aldus Susanne van Eps-Habibe.

De natuur vieren
Duurzaamheid is in. De meeste mensen praten er niet alleen over, zij doen er wat aan. Soms klein, soms wat groter. “Een krachtige relatie met de natuur helpt daarbij. Het inspireert ons en maakt ons creatief”, voegt Susanne van Eps-Habibe eraan toe, “en het versterkt ons respect voor de natuur. In wezen is ons wandeling een vorm van mindfulness. Fête de la Nature. De natuur vieren.” Iedereen is welkom om mee te wandelen. Zaterdag 26 mei a.s. om elf uur verzamelen bij de waterpomp. Kwart over elf vertrekken we en tegen het middaguur zijn we weer terug.

Informatie vindt u op www.fetedelanature.nl