dinsdag 11 augustus 2020

K Kunst & cultuur

Beth & Flo: Klassiek concert met een twist in Wzc Adegeest

Wassenaar - tijdens een druk bezocht zondagmiddagconcert speelde in het woonzorgcentrum Adegeest op 10 juni Beth & Flo. Ze speelden achter de vleugel of maakten kangoeroespongen achter de toetsen. Ze begonnen het concert staand met The Aftermath van Ruben Naeff en dit paste erg goed bij het felle en krachtige karakter van het stuk. Vervolgens hoorde je schijnbaar de vissen uit het Dierencarnaval van Saint-Saëns zo rustgevend door kraakhelder water zwemmen.

Maar ook de razendsnelle en virtuoze 'Snelle dieren', het betoverende en haast doorzichtige 'Aquarium' en de tjilpende en fluitende vogels uit 'Volière' van het Dierencarnaval. Daarna barstte het duo los in gezang van een stuk van Brahms. Beth & Flo waagden het erop om de 2e Hongaarse dans van de nogal als humeurig bekend staande Brahms "let me call you sweetheart" te kwalificeren. Het pianoduo heeft hun klassieke opleiding gecombineerd met hun liefde voor theater. Hun optreden is een klassiekconcert met een twist. Als duo zijn ze perfect op elkaar ingespeeld. Ze leken wel een twintigvingerige pianist die mee bewoog met de muziek. Bovendien hebben ze een gevoelige antenne voor de sfeer van de muziek. Ze speelden 4 walsen van Brahms en de derde kreeg een intieme en een innige melancholie. Zo brachten Claudette Verhulst en Elsbet Remijn hun lievelingstukken met prikkelende verbeeldingskracht en aanstekelige overgave. Maar daar lieten ze het niet bij. Tussen de stukken door onderhield het duo het publiek luchtig met verhaaltjes o.a. over de liefdesgeschiedenis van Brahms en het Carnaval des Animaux van Saint-Saëns. Ook de gespeelde stukken kregen vaak "een vleugje theater". Na de pauze volgden twee Ave Maria's (waarvan één gezongen en zelf geschreven) en speelden ze het grillige stuk 'Scherzo' van Rachmaninov. Voorts speelde het duo de virtuoze en vurige bewerking van de Danse Macabre van Saint-Saëns. Tot slot het stuk Alice in Wonderland van Alexander Rosenblatt dat is opgedragen aan de humor en waarin niets is wat het lijkt...met humor gespeeld.

De staande ovatie die Beth & Flo aan het slot kreeg was niet meer dan verdiend. Daarna volgde de rituele bloemenhulde. Als dank speelde het duo een toegift de eerste prelude van Gershwin. Zo kwam er een einde aan een uiterst innemende en amusant programma in Adegeest dat weer recht deed aan het adagium 'Geef Adegeest vleugels'.

In het gastenboek staan weer vele positieve reacties waaronder:" Prachtig concert, klasse! We hebben enorm genoten; Dat ze goed waren wist ik wel, maar zo virtuoos, was zelfs voor mij een verassing; Eerste keer bij concert hier Klasse, heel mooi!; Wat een geweldig concert. De jonge generatie is geweldig. Deze dames hebben heel wat in hun mars; Wat ontzettend leuk en vrolijk. Wat een spel en zang, heel leuk; Geweldig knap pianospel levendig, origineel, en gezongen om erbij te zijn; Een originele, briljant en charmant concert! Ik heb méér dan genoten ."
Gehoord: 10.06.2018 Adegeest zondagmiddagconcert mmv Beth & Flo die aankondigden dat zij op 7.09.2018 op 2 vleugels in het Kruispunt een nieuw programma zullen spelen.
Het volgende concert in Adegeest is op 9 september met Violiste Clara Gronet en pianist Antoni Lichomanow. Deze zullen onder andere werken van Mozart, Ysaye en Faure uitvoeren

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief