dinsdag 16 augustus 2022

E Events

Wieteke van Dort treedt op voor alle ouderen

Wassenaar - De KBO afdeling Wassenaar heeft op 27 juni a.s. haar laatste ontspanningsmiddag voor dat het zomerreces aanvangt. Ook niet leden van KBO of PCOB worden in de gelegenheid gesteld deze middag bij te wonen maar daar voor geldt dan wel een entreeprijs van € 7,50 (gratis koffie/thee inbegrepen). De middag wordt gehouden in de kantine van de RKSV Blauw Zwart op woensdagmiddag 27 juni a.s., aanvang 14.00 uur, zaal open 13.30 uur. Kaarten zijn telefonisch te bestellen bij Peter Knijnenburg, 070-5117911. Ook aan de kassa zijn kaarten verkrijgbaar maar vooraf bellen is raadzaam want op is op.

Niet gek lang geleden sprak Peter met Wieteke en zij vertelde het volgende.
“Ik verheug me op het optreden voor jullie! De voorstelling gaat er als volgt uit zien. Voor de pauze zing ik oude schoolliedjes zoals ‘In het Groene dal, het stille dal.’ Ik ben zelf dol op die liedjes en het leuke is dat bijna iedereen van boven de zestig het mee kan zingen, Maar ook zing ik wat Engelse liedjes. Mijn moeder was in Soerabaja directrice van het AMVJ Gebouw, waar de Hollandse militairen logeerden en soms een feest hadden. Daar hoorde ik voor het eerst liedjes van Vera Lynn en soldatenliedjes als ‘Wie heeft er suiker in de erwtensoep gedaan’. Maar ik laat ook een mooi gedicht horen van de dichter Willem Wilmink over een oude dame die verliefd wordt op een oude heer. Alleen hij weet het nog niet. Het wordt een fijne sfeervolle middag.

Na de pauze kom ik terug als de Indische dame Tante Lien. Zij vertelt hoe het was om naar Nederland te komen en Tante Lien zingt bekende liedjes als Nina Bobo, Terang Boelan en Boeroeng kaka tua. Natuurlijk vertelt Tante Lien ook grapjes, want daar houdt ze van, deze ondeugende oude dame.

Na het optreden is er tijd om met mensen op de foto te gaan als herinnering aan deze middag. Ik verheug me op het weerzien met jou en de mensen in Wassenaar”.
Dus beste senioren van Wassenaar, laat deze middag niet aan U voorbij gaan en dompel U onder in de leuke liedjes van ‘Neerlands Volkslied’ en laat u verrassen door Tante Lien.