zaterdag 23 januari 2021

K Kunst & cultuur

‘Zomerse vrijheden’ in Galerie in de Molen

Wassenaar - De Kunstgroep Wassenaar nodigt u van harte uit voor de opening van de zomertentoonstelling op zaterdag 14 juli a.s. om 16.00 uur in Galerie in de Molen. Lukt het u niet om er zaterdag bij te zijn? U kunt nog tot en met 12 augustus binnenlopen en genieten!

Charlotte Boschma maakt vooral etsen, houtsneden en litho’s. Het ambachtelijke werk is tamelijk zwaar en langdurend - en het resultaat dat van de pers komt is altijd verrassend. Zij haalt haar inspiratie uit haar omgeving, jeugdherinneringen en het huis waar zij woont. Ook de stad, bomen, gebladerte, dieren en de Oosterse kunst waar zij door haar studie Chinees mee in aanraking kwam, zijn terugkerende thema’s.

Beeldhouwer Rian Geurts vindt inspiratie in de zienswijze ‘vorm is leegte, leegte is vorm’. Zij werkt met Carrara marmer, hardsteen uit België en Ierland en hout. In haar serie L’escalier au Paradis gaat zij op zoek naar de leegte en de vorm. Wat was er eerder? Hoe komt zij er? Daarover geeft Rian graag een persoonlijke toelichting (elke zondag en desgewenst op afspraak).

Aanvankelijk maakte Cea Maat verfijnde litho’s en etsen. Later combineerde zij etsen met fotografische beelden. Ook in gemengde techniek op fresco-achtige panelen gaf zij vorm aan stemming, emotie, verlangen en eenzaamheid die eigenlijk niet tastbaar zijn. Door gevoelens te abstraheren wil Cea de essentie vastleggen. Nu geeft ze ruimte aan de vrijheid met wijde luchten en dramatische landschappen waarin soms een abstract element is verwerkt.

Opgeleid aan de vakschool Schoonhoven maakt goudsmid Eveline Jansen eenvoudige, draagbare sieraden. Op ambachtelijke wijze, altijd met de hand, creëert zij unieke ontwerpen en kleine series. Naast edele metalen past Eveline ook materialen en technieken toe die voor een goudsmid minder gebruikelijk zijn. Dat levert spannende - en betaalbare - sieraden op.

Kom naar de opening!
De expositie wordt op zaterdag 14 juli om 16.00 uur verricht door Letty Muntjewerf, lid van de Kunstgroep Wassenaar. Tilleke Jansen zal de opening op dwarsfluit muzikaal omlijsten. De exposerende kunstenaars geven u graag een toelichting op hun werk en werkproces. Ook op zondag 15 juli zijn zij in de galerie aanwezig om uw vragen te beantwoorden.
De expositie ‘Zomerse vrijheden’ is gratis toegankelijk van 14 juli t/m 12 augustus 2018, op donderdag t/m zondag tussen 14.00 tot 17.00 uur. Galerie in de Molen, Molenplein 10a, Wassenaar. Www.kunstgroepwassenaar.nl