zaterdag 16 oktober 2021

A Algemeen

Nominatie Hart van Holland voor aanpak regionale leefomgeving

Wassenaar - Het Hart van Holland is genomineerd voor de Aandeslag-Trofee. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan projecten die werken volgens de nieuwe Omgevingswet. Het idee bij deze wet is dat een ruimtelijk plan niet alleen van de overheden komt, maar uit overleg met betrokkenen in de regio. De samenwerking van de tien gemeenten Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten, Wassenaar en Zoeterwoude, dus Het Hart van Holland, is volgens de jury bijzonder te noemen.

Vanaf vandaag kan iedereen stemmen en zo Hart van Holland helpen om de trofee te winnen.

Hoe ziet onze regio er in 2040 uit?
De omgeving waarin wij leven, de ruimte om ons heen waarin wij wonen, werken, recreëren, winkelen, fietsen, wandelen en studeren. Hoe ziet die omgeving in het Hart van Holland er in 2040 uit? Houden we droge voeten bij hoosbuien? Zijn er nog genoeg planten en dieren? Kunnen we allemaal nog ergens wonen en werken? Waar komt onze energie vandaan? Samen met inwoners, bedrijven, instellingen en organisaties als het Hoogheemraadschap van Rijnland heeft het Hart van Holland aan de hand van deze vragen de Regionale Agenda Omgevingsvisie 2040 opgesteld.

Belang van samen
Wethouder Kees Wassenaar (portefeuillehouder Wonen, Ruimtelijke Ordening en Cultureel erfgoed): “Onze opgaven voor de toekomst kunnen wij alleen realiseren in samenwerking in een sterke regio!”

Stem op jouw regio!
Niet eerder in de Nederlandse geschiedenis stelden tien gemeenten een gezamenlijke agenda voor de ontwikkeling van een omgevingsvisie op. Dit heeft het Hart van Holland succesvol gedaan. “Het onderwerp energietransitie is op regionaal niveau stevig op de agenda gezet en is hiermee inspiratie voor lokale en regionale overheden op dit onderwerp. De inhoudelijke verdieping op energietransitie, water en biodiversiteit gaat verder dan menig ander onderzoek.” aldus het juryrapport. Daarom is het Hart van Holland een van de zes genomineerden uit tientallen aanmeldingen.

Steun het Hart van Holland en stem via www.aandeslagmetdeomgevingswet.nl/trofee. De winnaar krijgt op 10 september de Aandeslag-Trofee uitgereikt uit handen van minister Kajsa Ollongren.