maandag 18 oktober 2021

K Kunst & cultuur

Klara Gronet (viool) en Antoni Lichomanow (piano) geven een klassiek concert

Wassenaar - Zondag 9 september 2018 om 14.30 uur (zaal open vanaf 14.00 uur) verzorgen Klara Gronet (viool) en Antoni Lichomanow (piano) een klassiek concert tijdens een middagconcert in Florence woonzorgcentrum Adegeest, Bachlaan 21, 2252NB, Voorschoten. Zij zullen werken van Mozart, Faure, Prokofieff, Brahms, Penderecki en Szymanowski spelen. Het concert valt binnen de reeks ‘Geef Adegeest vleugels’ en is voor iedereen toegankelijk.
De toegangsprijs bedraagt 10 euro.

Klara Gronet, viool
Klara Gronet, een jonge Poolse violiste, werd geboren in Warschau, Polen in 2000. Ze begon met viool spelen toen ze zeven jaar was in de klas van Anna Rzymyszkiewicz in Warschau. Momenteel studeert zij bij Robert Szreder aan de ZUYD Maastricht Academy of Music en aan de Zenon Brzewski Music School in Warschau, Polen.

Ze heeft een aantal prestigieuze nationale en internationale wedstrijden gewonnen en verschillende veelgeprezen solorecitals gegeven in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Polen en enkele andere landen. Ze trad ook op als solist bij het Symfonieorkest van Delft, het Bratislava Chamber Orchestra, Sinfonia Juventus, Płock Symphony Orchestra.. Klara ontving een bijzondere beurs van de Sinfonia Varsovia Orchestra Foundation.

Ze neemt deel aan zomer- en wintermuziekcursussen en heeft deelgenomen aan masterclasses bij Robert Szreder, Emmy Verhey, Dora Schwarzberg en Marianne Piketty.

Ze trad op in het Concertgebouw in Amsterdam, de Phillips Hall in Eindhoven, de Toonzaal in Den Bosch, Mozarteum in Salzburg, Duke's Hall in Londen, JS Bach Geburthaus, F. Mendellsohn Wohnhaus en R. Schumann Haus in Liepzig, het koninklijke kasteel in Warschau , The Primate Palace in Bratislava en vele andere concertzalen.

In april ontving ze een speciale prijs in de internationale Anton Rubinstein-wedstrijd in Düsseldorf.

Klara Gronet speelt op een zeer waardevolle viool van Max Muller (Amsterdam 1928) die is uitgeleend door M. C. Rijsemus (Maastricht).

Antoni Lichomanow - piano.
Op 8-jarige leeftijd kreeg Antoni Lichomanow pianolessen. In 1996 studeerde hij aan de Fryderyk Chopin Music University in Warschau onder Maria Szraiber en Krystyna Makowska - Lawrynowicz. Sinds 1996 perfectioneerde Antoni zijn vaardigheden op postacademische cursussen.

Antoni Lichomanow won de Yamaha-beurs en behaalde de eerste prijs in Chopin-pianowedstrijd voor studenten. Antoni heeft in vele landen opgetreden. Hij heeft met succes opgetreden in Polen, Rusland, VS, Duitsland, Nederland, Zwitserland, Oostenrijk, Oekraïne, Oezbekistan en Turkmenistan.

Antoni Lichomanow heeft gespeeld en ook samengewerkt met musici zoals Robert Szreder, Miroslaw Lawrynowicz, Sergey Kravchenko, Igor Frolov, Marina Yashvili, Wolfgang Marschner, Edward Zienkowski, Roland Baldini, Alberto Zedda, Zdzislawa Donat, Ryszard Karczykowski, Olga Pasychnik, Dariusz Niemirowicz en vele anderen.

Vanaf 2001 gaf Antoni Lichomanow les aan de Fryderyk Chopin Music University en Zenon Brzewski Music School voor getalenteerde jonge musici in Warschau.