dinsdag 26 mei 2020

K Kunst & cultuur

Opera La Boheme in Wassenaar een zonovergoten succes!

Wassenaar - Op zondagmiddag 26 augustus werd voor de vierde keer een opera opgevoerd in de tuin van het historische Baljuwhuis aan het Plein in Wassenaar. Tot twee maal toe werd dit keer een verkorte versie van de opera la Boheme van Giaccomo Puccini ten tonele gebracht. Beide voorstellingen waren volledig uitverkocht en organisatoren Astrid Dekker en Huber en Els Claassen konden tevreden terugblikken op een prachtige middag.

De organisatie heeft zich tot doel gesteld opera toegankelijk te maken voor jong en oud. Leerlingen van het Rijnlands Lyceum maakten in dit kader schilderijen, die tijdens de voorstelling in de tuin tentoon werden gesteld. In de zonovergoten tuin van het baljuwhuis brachten de sopraan Zinzi Frohwein en tenor Gevorg Hakobjan de personages van Mimi en Rudolfo op een prachtige wijze tot leven met onder anderen de welbekende aria's "si, mi chiamano Mimi"en "O soave fanciulla". Michael Wilmering vertolkte de rol van Marcello, Frans Fiselier die van Schaunard en Lilian Farahani die van Musette. Zij betrok op een ongedwongen wijze het publiek bij de voorstelling door één van de heren op het toneel te laten figureren.

Muziekvereniging Excelsior droeg haar steentje bij door als fanfare haar opwachting te maken tijdens de opera. De artistiek leiding van het geheel was in handen van Jeroen Sarphati, die tevens de muzikale begeleiding verzorgde.

Al met al wederom een zeer geslaagde middag .

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief