donderdag 23 september 2021

S Sport

Geslaagde eerste training Yakult Start to Run Wassenaar bij WZK Tri-Team

Wassenaar - Zaterdag 1 september was het dan zover: Ruim 20 deelnemers maakten zich op voor de door hardloopvereniging WZK Tri-Team georganiseerde Yakult Start to Run training. Met deze hardloopcursus leer je van een professioneel team trainers, begeleiders en fysiotherapeut op een verantwoorde manier hardlopen.

Een van de WZK Tri-Team trainers trapt af met een welkomstwoord en geeft uitleg over de juiste vetertechniek van hardloopschoenen. Dit is van belang om vervelende hardloopblessures te voorkomen. Gemotiveerd door het mooie weer gaan we snel naar buiten en start de training met een warming-up richting de Paauwlaan.

Na de warming-up volgen losmaakoefeningen en loopscholing om te werken aan een goede looptechniek. Bij de loopscholingsoefeningen staat deze week het accent ‘rompstrekking en stabiliteit’ centraal. Na deze twee belangrijke trainingsonderdelen wordt er gestart met de kern van de training op het Landgoed Backershagen.

De trainers wijzen de lopers erop dat het van belang is in praattempo te lopen en het niet erg is dat de groep uiteen valt. Naast de trainers van WZK Tri-Team zijn er ook enthousiaste leden die meelopen om ervoor te zorgen dat geen van de lopers alleen komt te lopen. Deze geslaagde eerste training wordt afgesloten met een coolingdown in de vorm van rekoefeningen en de traditionele groepsfoto.

Om de kwaliteit van de trainingen te waarborgen is er een maximum aan het aantal deelnemers gesteld. Is je interesse gewekt? De eerstvolgende Yakult Start to Run Wassenaar cursus bij WZK Tri-Team start op zaterdag 5 januari 2019, de inschrijving hiervoor is reeds geopend.

De trainers van WZK Tri-Team maken van jou in zeven weken een hardloper! Met deze door de Atletiekunie ondersteunde hardloopcursus leer je onder begeleiding van professionele trainers op een verantwoorde manier hardlopen. De Yakult Start to Run Wassenaar cursus duurt zes weken en in de zevende week ben je klaar voor de Start to Finish loop: ongeveer 25 minuten non-stop hardlopen.

En het leukste is: je doet het niet alleen! Samen met jouw groep zet je die moeilijke eerste stap.
Meer informatie vind je op http://www.tri-team.nl/start-to-run/