vrijdag 18 september 2020

A Algemeen

Gemeente blijft zich inzetten voor bereikbaarheid en duurzame mobiliteit

Wassenaar - De gemeente Wassenaar verlengt het convenant met Bereikbaar Haaglanden en Rijnland. Wethouder Caroline Klaver-Bouman: "Ik vind het belangrijk om samen te werken aan duurzame bereikbaarheid en een gezonde leefomgeving in Wassenaar."

De gemeente is sinds 2016 convenantpartner van Bereikbaar Haaglanden. Door het convenant te verlengen tot en met 2020, spreekt de gemeente af dat ze haar werknemers zal blijven stimuleren buiten de spits te reizen of om de auto te laten staan. Bijvoorbeeld door met de (elektrische) fiets of met het openbaar vervoer te reizen. Dat is goed voor de gezondheid, de economie en voor het milieu.

Een bereikbare regio door slim werken en reizen
Bereikbaar Haaglanden en Rijnland is een platform voor werkgevers, ondernemersverenigingen en logistieke organisaties. Het doel is een duurzaam bereikbare regio door het stimuleren van slim reizen en werken. Onder andere door een betere verdeling van het verkeer over de beschikbare wegen. Maar denk ook aan alternatieve, duurzame vervoersmiddelen zoals openbaar vervoer en (elektrische) fiets. En aan slimme ICT-oplossingen en planningssystemen.

Alternatieven vinden voor de auto en de spits is maatwerk
In de afgelopen jaren heeft de gemeente al aan verschillende acties meegedaan. Werknemers hebben het openbaar vervoer een maand kunnen proberen met de Probeerpas. En ze konden een week lang gebruik maken van een elektrische fiets. Ook zijn er inmiddels extra dienstfietsen aangeschaft voor werkbezoeken. Jan Breugem, mobiliteitsmakelaar Bereikbaar Haaglanden en Rijnland: "Het gaat echt om maatwerk. We kijken bijvoorbeeld goed hoe werknemers nu reizen. En welk alternatief daarbij past. Voor de werknemers binnen een straal van 15 kilometer is de elektrische fiets een goede vervanger voor de auto. Maar voor werknemers die verder weg wonen is vaker vanuit huis werken misschien de oplossing. Bij publiekstrekkers en logistieke stromen zijn weer heel andere aspecten van belang, maar bijna altijd zijn er samen verbeteringen te realiseren."

Goed voorbeeld doet goed volgen
Wethouder Caroline Klaver-Bouman wil graag ambassadeur zijn voor Bereikbaar Haaglanden en Rijnland. Ze zal andere werkgevers in Wassenaar stimuleren zich ook (opnieuw) aan te sluiten bij het convenant. "Samen met onze partners, inwoners en ondernemers dragen we bij aan een gezonde en leefbare gemeente met toekomstwaarde."

Lees meer over het convenant en over de doelen van de gemeente op het gebied van duurzaamheid en bereikbaarheid op www.bereikbaarhaaglanden.nl en www.wassenaar.nl/winst.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief