zondag 18 april 2021

S Sport

Schrijf je snel in voor de mooiste halve marathon van Nederland

Wassenaar - Aanstaande zaterdag 29 september wordt hij voor de 36e keer georganiseerd; “de Halve van Katwijk”. De halve marathon met het mooiste parcours van Nederland. Absoluut geen parcours voor iemand die een supersnelle tijd of een persoonlijk record wil lopen, maar wel voor hen die willen lopen én genieten!!

Dit jaar zijn er voor het eerst twee starts; om 12.00 beginnen de deelnemers op de 15 km en de 21 km aan hun wedstrijd. Een kwartier later gaan de deelnemers op de 5 km en de 10 km van start.

Zodra het startschot is gevallen, gaan alle deelnemers via de Boulevard naar de Katwijkse zuidduinen. Daar wacht allen een prachtig parcours door de duinen, dat wat betreft de deelnemers aan de 15 en de 21 km ook nog eens een stukje door het Panbos leidt. Na de duinen komen alle deelnemers uit op het strand en uiteindelijk weer bij de finish. Een prachtig parcours, waarvoor deelnemers van heinde en verre naar Katwijk reizen om aan deze halve marathon deel te nemen.

Maar niet alleen de senioren kunnen deze zaterdag aan de bak; ook de jeugd kan zich van zijn/haar snelste kant laten zien Om 11.00 start de Kidsrun over een kilometer voor de 6 t/m 9-jarigen. Om 11.15 gaan de 10 t/m 12-jarigen van start; zij lopen een afstand van twee kilometer.

Dat is nog niet alles, want voor de derde de keer bestaat er ook voor wandelaars gelegenheid om aan dit evenement deel te nemen. Voor hen zijn routes van 21 km (start 09.00u.) 15 km (start 10.15u.), 10 km (start 10.45u.) en 5 km (start 11.15u.) uitgezet. De wandelaars starten wat eerder dan de hardlopers, zodat allen, hardlopers en wandelaars, ongeveer tegelijkertijd aankomen. Voor gezinnen met kinderen die mee willen wandelen is de deelname voor kinderen in de basisschoolleeftijd (t/m 12 jaar) GRATIS, net als de Kidsrun.

Deelnemers kunnen nog tot en met donderdag 27 september online (www.halvevankatwijk.nl) inschrijven. Maak daar gebruik van want op zaterdag 29 september, als er ook nog kan worden ingeschreven, kunnen lange rijen ontstaan. De na-inschrijving vindt plaats op het evenementen-plein aan de zuidzijde van voormalig restaurant “De Zwaan”. Op dat plein bevinden zich ook dit jaar alle voorzieningen, zoals omkleedtenten etc. Vanaf 8.30u kunnen wandelaars hier terecht om zich in te schrijven en/of om hun startnummer op te halen. De hardlopers kunnen vanaf 10.00u zich nog inschrijven en/of hun startnummer ophalen. Voor verdere informatie kan men de site www.halvevankatwijk.nl bezoeken.