maandag 23 november 2020

K Kunst & cultuur

Intrigerend debuut van Reinier Bresser

Wassenaar - Donderdag 11 oktober 2018 verscheen de debuutroman van Reinier Bresser, een scherp waarnemer en fijnzinnige verteller. De presentatie vond die dag plaats in Werkgebouw Het Veem, Amsterdam om 17 uur.

Gustaaf keek naar de zee en vroeg zich af waar precies het gebeurd was. Zijn drang naar precisie liet hem ook nu niet los. Het liefst had hij gezien dat óp het water de plek met wit krijt was afgetekend, zoals bij een koelbloedige afrekening in een verlaten steeg. Maar aan het water van de Noordzee was helemaal niets te zien.

Als de herfst twee dagen oud is krijgt Gustaaf Vogel, trader bij Goldstein & Kahn in Londen, een telefoontje. Zijn zusje Fanny is tijdens het zwemmen in de zee bij Wassenaar verdronken. Vanaf dat moment begint de terugreis die hem zal brengen naar de plek waar alles vandaan komt: het strand bij paal 93, landschap van zijn ziel.

Strandvogel is de intrigerende roman over een handelaar die zijn zusje moest verliezen om zichzelf terug te vinden.

Reinier Bresser (1948) werd geboren in Wassenaar als de een na jongste van tien kinderen. Hij was copywriter en creative director bij reclamebureaus als Ogilvy en Publicis en partner van het Amsterdamse bureau Straad. Reinier Bresser is getrouwd met fotograaf en filmmaker Marijke Bresser, heeft twee zonen en woont in Uitdam.