woensdag 08 april 2020

K Kunst & cultuur

Lezing ‘Wassenaar tijdens de Eerste Wereldoorlog; verhalen en gebeurtenissen 1914-1918’ woensdagavond 21 november 2018

Wassenaar - Dit jaar is het 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog ten einde kwam. Een oorlog die 8,5 miljoen slachtoffers heeft geëist en tot een van de meest gruwelijke wordt gerekend. Nederland wist in die oorlog neutraal te blijven, maar dat betekende niet dat het leven hier normaal doorging. Wat gebeurde er in Wassenaar in die periode?

Drs. Peter Ten Arve is in de geschiedenis gedoken en heeft er een boek over geschreven dat begin november zal verschijnen. Ir. Leo Derks heeft de lay-out en afbeeldingen voor zijn rekening genomen. Tijdens zijn lezing neemt Peter u terug in de tijd van mobilisatie, Belgische vluchtelingen, in Wassenaar gelegerde gemobiliseerde militairen en gemobiliseerde Wassenaarders die naar elders moesten verhuizen, Eerste Wereldoorlog bunkers in onze duinen, voedselschaarste en Spaanse Griep.

Het belooft een interessante lezing te worden over een periode die al ver achter ons ligt, maar zeker niet vergeten is en dit jaar overal ter wereld groots wordt herdacht.
Het boek verschijnt in een beperkte, genummerde oplage en is op de avond van de lezing gesigneerd te koop en zal verder bij Peter thuis ( Lange Kerkdam 91, tel 070-5110298) verkrijgbaar zijn.

Door: Historische Vereniging Oud Wassenaer
Locatie: NPB-gebouw, Lange Kerkdam 46, Wassenaar

Aanvang: 20.00 uur, vanaf 19.30 zaal open
Toegang: voor leden gratis (aan introducees wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd)

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief