zaterdag 31 juli 2021

K Kunst & cultuur

Pianoduo in 'Kasteel Oud Wassenaar'

Wassenaar - Voor wie van de klank van de piano houdt is het zeker de moeite waard volgende week zondag het concert in het Kasteel Oud Wassenaar (Park Oud Wassenaar 1) te bezoeken. Daar speelt dan het pianoduo Justyna Jarzab en Ineke Hellingman op de Blüthner vleugel van het kasteel. Dit duo heeft haar bestaansrecht bewezen door de vele succesvolle concerten die het in binnen-en buitenland heeft gegeven. Beide dames hebben, als professionele pianist, ook ieder afzonderlijk op internationale concoursen vele prijzen gewonnen.

Het fenomeen ‘pianoduo’ is al sinds Mozart bij muziekliefhebbers zeer geliefd. Mozart en zijn zusje Nannerl concerteerden als duo al op zeer jonge leeftijd voor verschillende Europese vorstenhuizen en sindsdien hebben veel pianovirtuozen het publiek van het fenomeen ‘pianoduo’ laten genieten. Zondag 11 november brengt dit duo muziek ten gehore van Mozart, Schubert, Ravel en Rachmaninoff op de fraaie Blüthner vleugel (uit 1928 en enkele jaren geleden geheel gerestaureerd) van het kasteel.

Zondag 11 november om 11.00 uur. Zaal open: 10.00 uur. Entrée: 18.- euro. Kinderen t/m 12 jaar: gratis. Reserveren: Deka Wielenga, 0642953000, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.