vrijdag 18 juni 2021

A Algemeen

Een stukje uit ons leven, hier in Oeganda

Wassenaar - Het is ontzettend mooi en ongelofelijk gaaf om mee te mogen leven in de Oegandese cultuur. Deze mensen leven hier echt met de dag, waardoor je alles zo intens beleeft! Iedereen leeft buiten en geniet met elkaar, ze zijn met weinig tevreden. Het kan zo simpel zijn denk je.....

Dan denk je na over een mooie toekomst voor iedereen en dan kom je erachter dat eigenlijk niemand hier nadenkt over de toekomst. Waarom zou je? Je leeft toch met de dag? Nu gebeurt het toch?
Maar hoe zit het dan met de komende dagen, weken, maanden en zelfs jaren? Wat is hun plan? Wat is de visie of missie? De toekomst? Wat willen ze worden, waar willen ze staan?
Dat zijn lastige vragen voor de Oegandese mensen waarmee wij leven. Hier staan ze er niet bij stil, het zit niet in hun cultuur. Alles gaat op gevoel en alles wordt vanzelf wel weer opgelost, denken ze. En zo niet, dan is God er om hen bij te staan en wachten ze op een "wonder".

En daar zijn wij, Anita en Tim Bellekom! Wij zijn 4 en 6 maanden in Oeganda om vrijwilligerswerk te doen. Wij werken samen met Hilton, de directeur van de Victory School. De directeur die zijn hart bij de straatkinderen heeft liggen, waarvan hij er wel 50 van de straat heeft gehaald, met alle liefde van de wereld. Die hebben een plaatsje gekregen op de school en eten en slapen daar en krijgen onderwijs. Samen met Run for Rio willen wij Hilton helpen bij het financieren van een nieuwe school, een grotere school, waardoor de vraag aan onderwijs beantwoord kan worden en daarbij nog meer straatkinderen van de straat gehaald kunnen worden, want zij verdienen ook een kans. Een kans op een beter leven. Een kans op geluk en liefde. Uiteindelijk is liefde en geliefd worden het enige wat telt, vinden wij.
Wat een mooi project en wat waardevol om op deze manier nog meer kinderen te kunnen helpen met een toekomst! Daar komt ie weer... de toekomst, o ja, de toekomst...

Wilt u deze kinderen ook een mooie toekomst geven? Wordt dan kindsponsor! Voor 25 euro per maand geeft u een kind onderdak, eten en onderwijs, oftewel een toekomst.
U kunt ook samen een kind sponsoren voor ieder 12,50 per maand.
Anita kan u er alles over vertellen! (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0031657710456).