zaterdag 31 juli 2021

K Kunst & cultuur

Beethoven, Brahms en Schubert in Kasteel Oud Wassenaar

Wassenaar - Zelden zijn in Wassenaar drie van de mooiste kamermuziekwerken uit de 19e eeuw, de eeuw van de romantiek, uitgevoerd, als te horen zijn, a.s. zondag, 9 december, in Kasteel Oud Wassenaar. Een pianist, een violist en een cellist, alle drie behorende tot de topklasse van de Nederlandse kamermuziek spelers, zullen dan trio’s van Beethoven en Schubert en de sonate voor cello en piano van Brahms ten gehore brengen.

Het zijn Herre-Jan Stegenga, cello, Beverley Lunt, viool en Rob Broek, piano. Het trio van Beethoven (opus 1 nr.1) werd in zijn tijd zeer populair. Zelfs de kritische Haydn had veel bewondering voor dit prachtige trio. Galante muziek, vol weemoed en virtuositeit. Daarna de cello sonate van Brahms. Droefheid, vrolijkheid en een magistraal einde kenmerken deze romantische compositie. Het concert wordt beëindigd met het bekende trio in bes groot van Schubert(opus 38), waarin de prachtige, weemoedige cello solo in het adagio nauwelijks met droge ogen kan worden aangehoord.

Pianotrio in Kasteel Oud Wassenaar. Zondag 9 december. Aanvang: 11.00 uur. Zaal open: 10.00 uur. Toegang: 20,- euro. Kinderen t/m 12 jaar: gratis.
Kaarten aan de zaal verkrijgbaar.
Reserveren: Deka Wielenga 0642953000 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.