Mix 2 Wassenaarse Volleybal Vereniging morst punten

25 januari 20193 minute read

Wassenaar – WVV Mix 2 – Gemini Kangeroes Mix 2. Uitslag 2-2. Afgelopen vrijdag speelde WVV Mix 2 tegen Gemini Kangeroes 2 uit Voorschoten in een koude sporthal De Schulpwei aan de Dr Mansveltkade. Alleen het ijs ontbrak daar nog!

Tegenstander Gemini Kangeroes 2 stond in de poule van Mix 2 op de tweede plaats met slechts twee punten achterstand op WVV Mix 2. Die dacht dit team op WVV Mix 2 in te lopen en dat lukte bijna nog ook.
Aanvankelijk hielden de teams in set 1 en 2 elkaar nog wel redelijk in evenwicht. Maar wanneer het erop aan kwam was het Gemini dat in de eindfase beslaglegde op de setwinst. Zo ging in set 1 via 19-19 naar 20-25 en in set 2 via 20-19 naar 21-25 in het voordeel van Gemini.
In set 3 werd er bij WVV wat aan de opstelling gesleuteld en dat hielp. Gemini raakte daardoor van slag. Daar waar bij Gemini anders nog veel goed ging lukte het in die fase nauwelijks nog om winnende ballen te produceren. WVV dat daarbij beter ging spelen kreeg het zodoende in no time voor elkaar een zeer prettige voorsprong van 16-4 op te bouwen! Deze werd alleen maar groter om met grandioze cijfers van 25-6 de setwinst te pakken. Ook in set 4 was Gemini de schrik nog niet te boven.
WVV daarentegen ging vrolijk voort wat resulteerde in een tussenstand van 16-11. Geen 16-4 zoals hiervoor maar toch het zag er prima uit. WVV wist Gemini goed van zich af te houden. Met 25-20 veroverde WVV ook deze set. Met als eindresultaat dus toch nog een 2-2 gelijkspel en deling van de punten. Het verschil tussen de nummers één en twee op de ranglijst blijft dus ongewijzigd. Alleen komt daar Aspasia bij dat evenveel punten heeft als Gemini Kangeroes 2.

Volgende wedstrijd WVV Mix 2: vrijdag 1 februari Setumup 2 – WVV Mix 2.

Leython DC 4 – WVV Mix 1. Uitslag 0-4.

Het Mix 1 team van WVV, aan kop van de ranglijst, voelde de hete adem van Leython in de nek. Concurrent Leython had onlangs het verschil met WVV teruggebracht tot 2 punten. Vrijdag 11 januari jl. dus een belangrijke wedstrijd voor beiden. Voor de eerste maal dit seizoen was het WVV Mix 1 – Leython Mix 4.

Set één begon al direct spannend voor WVV: 7-3 achter. De WVV-ers hielden het hoofd echter koel. Goed spel bracht ze terug tot 9-9. Dit gaf WVV vertrouwen en zij stoomde door naar 11-18. Leython zette een tandje bij, maar de WVV-ers weerden zich kranig en sloten de eerste set winnend af met 21-25. In set 2 hielden de teams elkaar lang in evenwicht. Het was echter WVV dat door mooi geplaatste smashes van Nastya Galper met 18-25 de setwinst pakte. In de derde set volgde bij WVV Mix 1 een terugslag. De concentratie verslapte en er ging het nodige mis. Gelukkigerwijs gold dit ook voor Leython. Mede daardoor ging de set tot 13-13 gelijk op. Het was WVV-ster Kirsten Harberink die daarbij een uitstekende servicebuurt produceerde. In combinatie met goede blokkeringen door Peter v.d. Geer wist WVV alsnog met 20-25 de set te grijpen. Een sterk Leython bracht in set 4 een leuke voorsprong op het scorebord. WVV vocht terug waarbij vooral Irene Lorjé verdedigend haar “mannetje” stond. Het lukte WVV bij 20-20 weer een gelijke stand te hebben en met 21-25 de setwinst. Een prachtige 0-4 wedstrijdwinst voor WVV waarbij de koppositie met drie punten en een wedstrijd minder gespeeld op Setumup 1 behouden blijft.

Programma: donderdag 24 januari Volepo 1 – WVV Heren.

Ook volleyballen bij WVV ? Info is te verkrijgen bij onze secretaris Jeanne Taal op 06-24848258, via secretaris@wvv-wassenaar.nl of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.