Skip to content

Wassenaar Duurzamer: Eerste Energyparty groot succes!

15 april 20192 minute read

‘Wie weet hoe hoog zijn of haar energierekening is?’ Met die vraag werd op dinsdag 9 april de aftrap gegeven voor de eerste Energyparty van Wassenaar. We waren te gast bij de familie Beukeboom aan de Storm van ’s Gravesandeweg.

Onder begeleiding van de enthousiaste Energyparty moderator Chantal van Schaik kregen de 10 genodigden meer inzicht in hun energierekening en welke besparingen er mogelijk zijn. Een handig kaartsysteem helpt hierbij.

‘Kun je zien hoeveel gas (m3) en (groene) elektriciteit je hebt verbruikt, over welke periode en wat dat heeft gekost? Is het duidelijk op welke posten je invloed kunt uitoefenen en op welke niet?’ Zomaar een paar vragen waar de deelnemers mee aan de slag gingen. Door minder te verbruiken heb je invloed op 75% van je rekening, hiervan is 2/3 deel gas en 1/3 deel stroom. Doe je dit bewust, dan heb je niet alleen invloed op de hoogte van je energierekening en dat is goed voor je portemonnee, je verkleint ook je CO2-uitstoot en dat is goed voor je directe leefomgeving en het klimaat op aarde.

Deelnemer Jan Haverman: ‘Een zeer informatieve bijeenkomst met handige tips, onder andere over zonnepanelen. Vooral de notie dat je geld op het dak meer rendement oplevert dan op de bank, geeft voor mij de doorslag.’

Met instructies en handige besparingstips kunnen de deelnemers thuis aan de slag. Bijvoorbeeld door de cv-installatie door een installateur waterzijdig te laten inregelen en de watertemperatuur van de ketel te verlagen.
Zo wordt meer comfort met minder energie bereikt en gaat de ketel bovendien langer mee. Daarnaast kun je besparen op je energieverbruik door even te ventileren na het koken, want het verwarmen van vochtige lucht kost meer energie. Ook werd inzicht gegeven in bruikbare subsidies en fondsen. En konden de deelnemers meer informatie en kortingsbonnen voor het kopen van bijvoorbeeld een radiatorventilator aanvragen.

Ook meedoen met een (gratis) Energyparty?
Op 22 mei is de volgende Energyparty in De Kievit en op 5 juni in Polanenpark. Deelname is geheel gratis.
Meldt je snel aan via: https://www.energyparty.nl/energyparty-wassenaar, er is plek voor 10 personen per party. Daarnaast zoeken we een host voor een 4e party voorafgaand aan de zomervakantie. Heb je vragen of een
ander leuk duurzaam initiatief? Meld je dan nu aan bij Duurzaam Wassenaar via: W. Free, (06)16 98 96 12.
Volg Duurzaam Wassenaar ook via twitter: @duurzaamw

Duurzaam Wassenaar wordt ondersteund door de gemeente Wassenaar en Fonds1818.

Tags

DuurzaamenergypartyWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top