Skip to content

Calamiteitenoefening Rijnlands Lyceum

18 juli 201945 second read

Afgelopen maandagavond vond een calamiteitenoefening plaats op het Rijnlands Lyceum, waarvoor verschillende hulpdiensten zoals de brandweer en ambulancedienst uitrukten om hulp te verlenen. In de school was een rampscenario in scène gezet, waarbij sprake was van vuur, gevaarlijke stoffen en meerdere gewonden.

De bedrijfshulpverleners, in het dagelijkse leven medewerkers van de school, waren de hele dag druk bezig geweest met het afronden van het schooljaar dat bijna ten einde is. Gedurende de dag was het dan ook betrekkelijk rustig in het schoolgebouw, aangezien de toetsweek voor de leerlingen voorbij was en er voornamelijk docenten aanwezig waren voor de verschillende rapportvergaderingen.

In de avond was van deze rust niets meer te merken en was de school het toneel van een grootschalige calamiteitenoefening, waarbij de bedrijfshulpverleners en hulpdiensten geconfronteerd werden met meerdere incidenten, waarbij goed samengewerkt moest worden.

Ontzettend goed om met elkaar te oefenen voor wat je hoopt dat nooit gebeurt!

Tags

BrandweerCalamiteitRijnlands LyceumWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top