Skip to content

Hoe lossen we de klimaatcrisis op?

4 oktober 20192 minute read

GroenLinks Wassenaar toont op zondag 6 oktober de bekroonde film Normal is Over 1.1 in de bibliotheek in Wassenaar. Ook zal de filmmaker Renée Scheltema aanwezig zijn als een unieke kans om kijkersvragen te beantwoorden.

Haar bekroonde film gaat over passende en inspirerende acties op de klimaatcrisis, het uitsterven van dier- en plantensoorten, de uitputting van de natuur, inkomensonrechtvaardigheid en de macht van de industrie op het voedsel dat we eten. De unieke documentaire onderzoekt hoe onze economie al deze crises veroorzaakt en het biedt inspirerende oplossingen die onmiddellijk kunnen worden uitgevoerd, van simpele alledaagse oplossingen tot het verbeteren van de werking van de economie.

Renée gaat op een wereldreis en ontmoet niet alleen prominente experts, maar ook inspirerende burgers die zich bezighouden met zaken als biologische landbouw, het stoppen van plasticvervuiling, het redden van dier- en plantensoorten, ecologische economie, duurzaam bouwen, hernieuwbare energie en nog veel meer.

“Als mensen het over klimaatcrisis hebben,” zegt Susanne van Eps-Habibe van GroenLinks Wassenaar, “dan hebben ze het vaak over de ernst van het probleem. En dat is gezien die uitdaging die wij voor ons zien ook hartstikke begrijpelijk.” Toch vindt het groene commissielid het belangrijker om te praten over oplossingen: “daarmee kom je uiteindelijk veel verder. We willen mensen laten zien hoe prachtig de transitie naar een duurzame en eerlijke wereld kan zijn: denk bijvoorbeeld aan lokaal en gezond voedsel, gezonde lucht om te ademen, en het opwekken van je eigen energie.”

Zo daagt de film zijn kijkers uit om hun wereldbeeld bij de stellen, maar vooral biedt het hoop om de klimaatcrisis op te lossen en het verlies van natuurschoon terug te draaien.

De film wordt vertoond op zondag 6 oktober in de bibliotheek Wassenaar, Langstraat 40 in Wassenaar. Kaartjes zijn slechts €15 en verkrijgbaar via www.eventbrite.nl (zoeken op ‘Normal is Over’). Tickets reserveren kan ook via susanneglwassenaar@gmail.com of via 06 25 07 63 72.

Tags

BibliotheekFilmGroenLinksKlimaatWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top