Ga naar hoofdinhoud

HartvoorWassenaar: Communiceren!!

23 oktober 20192 minute read

Er valt de komende weken veel te communiceren. De begroting is aan de orde, de ontwikkelingen met Valkenburg, en er zijn nog wat andere zaken die we aan u willen voorleggen.
Wij van HartvoorWassenaar proberen vrijwel iedere week onze standpunten en meningen met u te delen.

Maar deze keer willen we het hebben over de communicatie vanuit het bestuur van Wassenaar.
Eerder hebben we al laten weten dat de communicatie vanuit de gemeente vaak tekort schiet.
Het heeft er toe geleid, enige jaren geleden, dat we als vierde hoofddoel van HartvoorWassenaar hebben geformuleerd: Respect voor de Wassenaarder.
En goed communiceren met de Wassenaarders is een blijk van respect.

We zijn een gemeenschap van 26.000 inwoners en daar gebeurt wel eens wat.
De meeste dingen passeren gewoon, en de volgende dag is het klaar.

Maar als het zo is dat het dagelijkse leven van meer dan 20 bewoners op de Bellesteynlaan vele maanden onaangenaam en zelfs stevig verstoord wordt door één asociale bewoner, dan moet je als gemeente wat doen.
En als die bewoners hiervoor aandacht vragen bij het college van Burgemeester en Wethouders, maar geen enkel antwoord krijgen op hun vragen, dan is er echt wat mis.
Niet eens een reactie.
Het is echt onvoorstelbaar dat een advocaat tot drie keer toe, met getuigenverklaringen, video-opnames en beschrijving van de situatie, het college aanschrijft om aan te geven dat er een groot probleem is, en er wordt simpelweg niet op gereageerd.
Op die manier raak je het vertrouwen in je bestuur echt kwijt.
En pas wanneer een ingezonden brief duidelijk maakt dat er een groot probleem is, en HartvoorWassenaar dit in de raad oppakt, komt die beweging er eindelijk wel.

Of wanneer een buurt(-vereniging) via facebook moet vernemen dat gedurende een groot deel van de winter het Ice Event weer plaats zal vinden, zonder dat ze betrokken zijn bij hoe de problemen en overlast misschien wel samen opgelost kunnen worden, dan zijn we weer teleurgesteld.
Als je dicht bij elkaar woont, dan kan niet iedereen het volledig naar z’n zin worden gemaakt, maar gezamenlijk overleg is het minste wat moet plaatsvinden.

HartvoorWassenaar roept het college op om zorgvuldig te communiceren en signalen uit de Wassenaarse samenleving goed op te pakken. Daar bent u voor.
Neem respect voor de Wassenaarder op de eerste plaats.

HartvoorWassenaar, Henri Hendrickx
Voor een mooi dorp, en met passie voor wat Wassenaar wil

Tags

CommunicatieHVWWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top