woensdag 26 februari 2020

K Kunst & cultuur

PJPJ Concert Big Band Koninklijk Conservatorium Den Haag op zaterdag 26 januari

Wassenaar - Een Big Band bestaat normaalgesproken uit 5 saxofoons, 4 trompetten, 4 trombones en een ritme sectie bestaande uit drums, gitaar, bas en piano, aangevuld met solisten.

Het is een unieke belevenis om een optreden van de Big Band Koninklijk Conservatorium mee te maken. De big band heeft een lange geschiedenis. Midden jaren zeventig formeerden studenten en docenten zelf al een big band. Eind jaren zeventig werd pianist en arrangeur Frans Elsen de eerste vaste dirigent. De jazzafdeling van het Koninklijk Conservatorium, die in 1979 van start ging, is als het ware uit die big band voortgekomen. Vanaf het begin van de jaren negentig ging John Ruocco, klarinettist en saxofonist van Amerikaanse afkomst, de band leiden. In de loop der jaren is het repertoire van de big band flink gegroeid. Een deel bestaat uit arrangementen die door docenten en studenten van de jazzafdeling zijn geschreven. Uit deze arrangementen blijkt een grote veelzijdigheid aan stijlen en opvattingen. Een ander deel bestaat uit arrangementen van bekende gastdirigenten waarmee de Big Band heeft gewerkt. De Big Band Koninklijk Conservatorium heeft al meer dan twee decennia tijdens het North Sea Jazz Festival opgetreden. De band werd daarbij regelmatig gedirigeerd door bekende gastcomponisten en -arrangeurs zoals Jim McNeely en Bill Holman.

PJPJ Concert Big Band Koninklijk Conservatorium Den Haag op zaterdag 26 januari in het Cultureel Centrum in Voorschoten, aanvang 20:00 uur.

Voor meer info zie ook: www.pjpj.nl

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief