vrijdag 24 september 2021

K Kunst & cultuur

Nieuwjaarsconcert Excelsior 2019

Wassenaar - Op zondag 13 januari voerde muziekvereniging Excelsior onder leiding van scheidend dirigent Henk Oenema, maar liefst twee maal haar nieuwjaarsconcert op in theater de Warenar. Er is altijd zoveel animo voor het nieuwjaarsconcert, dat één voorstelling niet genoeg is. Velen waren dan ook op deze zondag weer naar de Warenar gekomen.

Solist van de middag was hoboïst Jurriën Peterse, die een stuk van stuk van Rimski Korsakov ten gehore bracht. Het programma werd ditmaal aan elkaar gepraat door "lady speaker" Ellen Klaver. Naast werken van van Franz von Suppé, Katchaturian en Sibelius, konden de werken in Weense sfeer natuurlijk niet ontbreken. Er werden stukken ten gehore gebracht uit de musical Elisabeth en werken van Johann Strauss jr. In de pauze werd er een nieuwjaarstoost uitgebracht door loco burgemeester Caroline Klaver. Het concert werd afgesloten met een toegift. Dat was, zoals te doen gebruikelijk bij een nieuwjaarsconcert, de Radetzky mars, waarin het publiek enthousiast kon mee klappen.

Het voorjaarsconcert, en tevens het afscheidsconcert van dirigent Henk Oenema, vindt plaats op 15 juni in de Amerikaanse school.