maandag 06 december 2021

S Sport

Wisselvallig Mix 2 Wassenaarse Volleybal Vereniging morst opnieuw punten

Wassenaar - Het WVV Mix 2 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging speelde op vrijdag 1 februari jl. tegen Setumup 2 in Leimuiden. Doordat concurrent Aspasia met 4-0 had gewonnen van Merenwijk 4 was Mix 2 op de ranglijst naar de tweede plaats verbannen. Maar Aspasia had wel 3 wedstrijden meer gespeeld dan WVV. De WVV-ers waren dus gebrand om plek één weer over te nemen, maar dan moesten er zeker twee punten worden behaald.

Zeker in de eerste twee sets van de wedstrijd tegen het immer gevaarlijke team van Setumup kwam WVV er nauwelijks aan te pas. Maar ja als Setumup met 4 heren en 2 dames speelt, terwijl WVV in de traditionele opstelling van 3 heren en 3 dames speelt, dan scheelt dat toch in de krachtsverhouding. Vooral bij de service kwam dit duidelijk tot uitdrukking. Met ferme opslagen wist Setumup de verdediging van WVV te verschalken. Verlies voor WVV met 25-12.
Dat dreunde ook in de tweede set door. WVV beet nog wel beter van zich af, maar het werd toch weer een setnederlaag nu met 25-17.
In set drie had WVV eindelijk het lek boven. De aanval, met vooral Jan Willem van Reeuwijk, ging weer lopen. WVV bewerkstelligde een voorsprong die ze niet meer uit handen gaf. Setwinst met 19-25. Gebrand om er toch op zijn minst een gelijkspel uit te slepen pepten de WVV-ers elkaar op naar hoge concentratie en felheid. Het was daarom zaak de kop erbij te houden.
De verbetenheid die ondermeer WVV-ster Gliselle Dimaiwat dan laat zien is kenmerkend voor WVV in een fase van de wedstrijd wanneer het erop aankomt. De service liep prima, de tweede bal kwam nu wel bij de set-upper, de verdediging stond pal en de smashes waren raak. Alleen Setumup liet zich niet zomaar afbluffen. Tot 14-14 hielden de teams elkaar in evenwicht. Het waren uiteindelijk de smashes van Jan-Willem die het verschil maakte. Vooral de laatste twee punten waren perfect.
Setwinst met 19-25. De beoogde twee wedstrijdpunten waren behaald en daarmee was ook de kop van de ranglijst heroverd.

Programma Mix 2: vrijdag 8 februari a.s. WVV Mix 2 tegen Setumup 2 in sporthal De Schulpwei, Dr Mansveltkade 1, aanvang 20.30 uur.

Hou je van een binnensport? Kom dan volleyballen bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging. Zij traint in sporthal De Schulpwei, Dr Mansveltkade 1 op de woensdagavond van 20.15 tot 21.45 uur. Info bij secretaris Jeanne Taal, tel. 06-24848258, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.wvv-wassenaar. nl.