zaterdag 31 juli 2021

K Kunst & cultuur

Warme strijkersklanken in 'Kasteel Oud Wassenaar'

Wassenaar - Zondag, 10 maart, speelt het ‘The Hague String Trio’ o.a. Beethoven en Mozart in de sfeervolle zaal van Kasteel Oud Wassenaar. Aanvang: 11.00 uur. Zaal open: 10.00 uur. Kaarten aan de zaal verkrijgbaar à 18,- euro. Pinnen mogelijk. Kinderen t/m 12 jaar: gratis.

Het ‘The Hague String Trio’, viool, altviool, cello, is een kamermuziek ensemble dat in 2006 is opgericht. Het heeft sindsdien, zowel in Nederland als in andere Europese en Aziatische landen, een opzienbarende reputatie opgebouwd in uiterst muzikale en aansprekende vertolkingen van de grote klassieke strijktrio’s. Daarnaast heeft het ensemble een lans gebroken voor ook heel mooie, modernere composities voor het strijktrio. A.s. zondag opent dit gezelschap met het warmbloedige Strijktrio opus 9 , nr.2 van Ludwig van Beethoven en besluit het concert met eigenlijk het meest beroemde strijktrio uit de klassieke literatuur, het ‘Divertimento in Es groot’ van Mozart. Daar tussendoor vertolken deze drie musici een kort werk van de hedendaagse, Joodse componist Hans Krása. Een onstuimig muziekstuk, modern, maar vol aansprekende, harmonisch fraaie elementen.

Inlichtingen en reservering: Deka Wielenga. 070 5118374. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.