zaterdag 23 januari 2021

P Politiek

CDA volop actief voor Wassenaar en de Provincie

Wassenaar - Het CDA is de enige partij die ook daadwerkelijk een Wassenaarder op een verkiesbare plaats heeft staan voor de provinciale verkiezingen. Meindert Stolk staat op plaats 2 op de CDA-lijst. CDA-fractievoorzitter Ronald Everard is trots: “Top als wij ook de komende 4 jaar weer een goede ingang hebben in de Provinciale Staten en ik reken erop dat Meindert heel veel voorkeurstemmen zal krijgen. Hij verdient het!” Zo’n goede kandidaat geeft de lokale partijgenoten extra stimulans om campagne te voeren en in gesprek te gaan met onze dorpsgenoten. De frisse groene CDA-appels en de traditionele CDA-bidons van een Wassenaars bedrijf vonden gretig aftrek.

CDA te gast bij senator Marnix van Rij
Het CDA-Wassenaar is ook op bezoek geweest bij de Eerste Kamer, de Ridderzaal en nog veel meer mooie plekken. Wat is fraaier om door onze eigen CDA-senator Marnix van Rij rond te worden geleid in het politieke walhalla? Je voelt hier overal onze nationale politieke geschiedenis. Buitengewoon interessant ook om te horen wat senatoren allemaal doen op het gebied van de kwaliteit van de wetgeving. Dat is nog steeds de taak van de Eerste Kamer! Ook heeft Marnix uitgebreid stil gestaan bij wat van een senator gevraagd wordt om ook daadwerkelijk invloed te hebben op de wetgeving. De dag werd goed afgesloten met een gezellige borrel.

Meindert Stolklezing
Het Wassenaarse CDA was goed druk de afgelopen periode. Zo werd ook alweer de 5de Meindert Stolklezing georganiseerd. Dit jaar werd de lezing gegeven door de CDA-lijsttrekker voor de Eerste Kamer Ben Knapen. Hij is senator voor het CDA, was eerder staatssecretaris van Europese Zaken en Ontwikkelingssamenwerking en hoofdredacteur van de NRC. Afdelingsvoorzitter van het CDA-Wassenaar Dienke Dekker: “Het is een traditie om jaarlijks een spreker van formaat uit te nodigen en een thema goed met elkaar uit te diepen. Het is mooi om te zien dat onze lijsttrekker zo politiek-allround is.” Ben Knapen heeft ons in zijn lezing meegenomen in de huidige maatschappelijke ontwikkelingen en het thema klimaat. Het gaf niet alleen veel stof voor discussie, maar ook stof om goed over na te denken. Vanzelfsprekend hebben we het ook gehad over de positie van het CDA in het politieke spectrum en in het huidige maatschappelijke klimaat.

Meer weten over het CDA-Wassenaar of lid worden? Kijk op www.cdawassenaar.nl