zaterdag 23 januari 2021

E Events

Oogvereniging maakt koninklijke wandeling in de Horsten

Wassenaar - Op zaterdag 6 april 2019 maakt de Oogvereniging tussen 14.00 en 16.00 uur een koninklijke wandeling voor blinde en slechtziende wandelaars (in samenwerking met IVN Leiden) door landgoed de Horsten. Het verzamelpunt is bij het Eiland van Oom Nick aan de Veurseweg in Voorschoten. De wandeling start om 14.00 uur. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Geef bij uw aanmelding aan of u een geleidehond meebrengt en of u hulp nodig heeft bij het wandelen of het vervoer.

Op zaterdag 6 april 2019 maakt de Oogverenging een koninklijke wandeling op landgoed de Horsten. Op dit landgoed is een verscheidenheid aan landschappen te vinden: bos op zandgrond, en weide op veen en klei. De Horsten werden ooit als jachtterrein gekocht door Frederik der Nederlanden (2e zoon van koning Willem I). Naast natuur is er dus veel historie te vinden in dit gebied. Tijdens de wandeling is het gemiauw van buizerds te horen. De Leidse oud-bioloog Guus Siebers maakte een website met veel informatie over het landgoed: www.overdehorsten.nl.

Praktische informatie
De wandeling start om 14.00 uur bij het Eiland van Oom Nick aan de Veurseweg 346, 2252 AJ in Voorschoten. Blinden en slechtziende wandelaars kunnen zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Geef bij uw aanmelding aan of u een geleidehond meebrengt en of u hulp nodig heeft bij het wandelen en het verover. U kunt thuis of bij een OV-halte worden opgehaald (binnen een straal van 10 km).