Sterk Blauw-Zwart ongelukkig ten onder in Leiden

26 maart 20192 minute read

Wassenaar – Dat was nou een boeiende wedstrijd, deze zaterdag in Leiden. Het jeugdige Blauw-Zwart tegen de stevige en ervaren ploeg van Sporting Leiden. De Leidenaren zijn er na de fusie met Rijnland duidelijk sterker op geworden, maar de formatie van de Lagerberg Verhuisgroep toonde zich gelijkwaardig.

Het begin was op het ietwat hobbelige gras duidelijk voor Leiden en na 8 minuten was het raak toen de dekking aan de linkerkant niet klopte (0-1). De Wassenaarse supporters vreesden het ergste, maar langzamerhand kwamen de Blauw-Zwarten beter in de wedstrijd. Dat leidde niet direct tot kansen, sowieso waren de kansen voor de ploeg van Jos van der Helm deze middag schaars. Pas in de 25e minuut kwam de eerste kans toen Maxim Buijs de laatste man op snelheid klopte en de uitstekende doelman van de thuisclub bekwaam redde.

Tot de rust en ver na de rust gebeurde er eigenlijk niet zoveel dat het vermelden waard is. Toch bleef de wedstrijd boeien omdat er goed werd gevoetbald. Ook scheidsrechter De Witte was in prima vorm, al sprak hij na ongeveer elke overtreding de dader uitgebreid toe waardoor de wedstrijd een kwartier langer duurde. Maar dat vonden de toeschouwers niet erg.
Eindelijk, een half uur in de tweede helft, de tweede kans voor de formatie van de Lagerberg Verhuisgroep. En gelijk raak, na een uitstekende aanval op links, waarbij de ingevallen Adrian Koziel goed voor zijn man kwam en van dichtbij hoog inschoot (1-1).
De Blauw-Zwarten drongen steeds meer aan en de overwinning hing in de lucht. Helaas, bij een van de gevaarlijke uitvallen van de thuisclub flipperde de bal, een kwartier voor tijd, via twee Leidse hoofden op de een of andere manier achter Azar Ghennem (1-2). Blauw Zwart rechtte de rug en ging op jacht naar de gelijkmaker, die zeker verdiend geweest zou zijn. Maar die kwam niet en een uitval vlak voor tijd, met drie aanvallers tegen één verdediger zorgde voor de derde Leidse goal (1-3).

Al met al toch een prima partij van de Blauw-Zwarten, waarbij zeker ook de jonge spelers, zoals Maxim Buijs, Bram Smit en Xander Vredenbregt aantoonden het niveau van de derde klasse probleemloos aan te kunnen. Dat biedt perspectief voor de toekomst. Maar ja, toch opletten, Blauw Zwart is nog niet veilig. Over twee weken DWO, en dan gaat het om de derde plaats van onderen.