vrijdag 10 juli 2020

P Politiek

Wethouders voeren voor minimaal € 300.000 aan onderzoeken uit

Wassenaar - Het college, en dus de coalitie van VVD, CDA, D66 en Lokaal Wassenaar!, laten onderzoek na onderzoek uitvoeren. Op vragen van GroenLinks Wassenaar naar welke onderzoeken er lopen en wat deze kosten zijn, blijkt dat er voor bijna €300.000 onderzoeken worden gedaan. Onderzoeken die tot nu toe geen opvolging krijgen. De nieuwste in deze rij is een onderzoek naar het Wassenaarse horeca-probleem.

U wist het niet, en eerlijk gezegd ik ook niet, maar Wassenaar heeft blijkbaar een horeca-probleem. Welk probleem vraagt u zich af? Dat weten we eigenlijk niet. Het college laat dan ook, onder leiding van VVD-Wethouder Klaver, onderzoek doen. De kosten voor dit onderzoek alleen al zijn €17.750.

Volgend jaar gaan het OZB-tarief en de afvalstoffenheffing omhoog, subsidies worden gekort, de bibliotheek raakt een derde van haar vrij besteedbare budget kwijt. Maar in plaats van echte problemen aan te pakken kiest het college ervoor om onderzoek na onderzoek uit te laten voeren. Op vragen van GroenLinks welke onderzoeken er lopen en wat deze kosten zijn, blijkt dat er voor bijna €300.000 onderzoeken worden gedaan. In deze lijst mist Groenlinks Wassenaar ook nog een aantal onderzoeken die wel zijn uitgevoerd. Onderzoek naar een nieuwe vormgeving van het havengebied heeft €165.000 gekost. En ook het onderzoek naar Avalex ontbreekt. De totale kosten zullen dus waarschijnlijk rond de €500.000 euro liggen. Aan onderzoek, niet om daadwerkelijk iets te veranderen in het dorp.

Wat wordt er met al die onderzoeken gedaan? Niet veel, er is nog geen besluit over een nieuwe sporthal genomen, besluitvorming over een andere manier van afvalinzameling ligt al een jaar stil. Het onderzoek naar een nieuwe invulling van het havengebied ligt sinds oktober vorig jaar in een bureaula te verstoffen. Het college van VVD, CDA, D66 en Lokaal Wassenaar! heeft hier simpelweg nog geen besluit over genomen.

Wassenaar heeft geen horeca-probleem, Wassenaar heeft last van een weifelend college. Van wethouders die geen besluiten durven nemen en van coalitiepartijen die hierover het gesprek niet aan durven gaan. Zolang de gemeenteraad en het college dit niet onderkennen blijven we doormodderen. GroenLinks legt zich hier niet bij neer en zal de problemen blijven benoemen en met alternatieven komen. Het kan namelijk ook anders! Ik had dit graag in de raadsvergadering willen bespreken. De coalitie, onder aanvoering van de VVD, hebben dit debat echter geblokkeerd. In de eerst komende commissievergadering wil GroenLinks dit opnieuw op de agenda zetten. Heeft u ideeën of ziet u andere zaken die niet goed gaan? Ik hoor het graag zodat we er wat aan kunnen doen.

Aart van Sloten
Fractievoorzitter GroenLinks Wassenaar
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief