dinsdag 27 september 2022

E Events

Zondag 14 April: Orgelworkshop bij de Vrijzinnigen NPB Wassenaar

Het orgel, het grootste muziekinstrument, is nog altijd een schitterend voorbeeld van pure handarbeid en in deze workshop hopen we daar iets van te laten zien. De mechanische werking van het orgel wordt aan de hand van een demonstratiemodel in beeld gebracht.

Henk Barnhard, bestuurslid van het Haags Orgel Kontakt, en organist Hero de Boer leggen uit hoe een orgel wordt gebouwd en wat erbij komt kijken om een orgel als een harmonieus instrument te laten klinken. Ook demonstreren zij de verschillende modellen pijpen en de daarbij behorende klank.

Elk kwartier wordt er een rondleiding gegeven, maar men kan ook zelf een ronde maken. Belangrijke elementen van deze workshop zijn het aanraken van pijpen, er zelf op blazen en zo de diverse klanken van alle verschillende soorten pijpen ervaren. Ook zijn er gratis informatieboekjes. Elke bezoeker, jong of oud, krijgt de gelegenheid het demonstratiemodel zelf te bespelen. Speelervaring mag, maar is niet nodig; juist het ontdekken staat centraal.
Drie organisten van de NPB (Jaap Schothorst, Elly Rote en Freek Koster) geven in de kerkzaal een demonstratie van het Reil-orgel.

Deze orgelworkshop is zeer geschikt voor het hele gezin, voor kinderen, hun ouders en grootouders, voor orgel- en niet-orgelliefhebbers. Gezien het tijdstip zal ook de inwendige mens niet vergeten worden.

In het kader van het 100-jarig bestaan van de Vrijzinnigen NPB Wassenaar wordt deze workshop gratis aangeboden aan iedereen die er belangstelling voor heeft. U bent allen van harte uitgenodigd!

Zondag 14 april 2019 van 12.00 tot 13.30 uur
Adres: Lange Kerkdam 46, Wassenaar.