vrijdag 23 april 2021

K Kunst & cultuur

Expositie: Kunst Met Gevonden Materialen

De Kunstgroep Wassenaar presenteert een nieuwe tentoonstelling en nodigt u van harte uit voor de vernissage op zondag 5 mei a.s. van 14.00 tot 17.00 uur in Galerie in de Molen. U kunt er genieten van het werk van Ann-Christin Kaiser en Daisy Kimman: twee kunstenaars die elk op eigen wijze gebruik maken van gevonden materialen - onder meer van onze eigen Wassenaarse Slag.

Ann-Christin Kaiser - schilderijen
Als tiener was Ann-Christin (1967) al gefascineerd door schilderen. Zij werd architect, moeder en reisde over de wereld tot zij voor de kunst koos. Haar werk komt voort uit wat zij in haar omgeving ziet: de duinen, het strand, de Noordzee, bloemen, lente, vertrek- en ankerplaats.
Bij haar kleurrijke benadering past zij gevonden materialen toe zoals zand, touwtjes en aangespoelde netten. Deze techniek wordt ‘Acrylic Mixed Media’ genoemd. De abstractie, de compositie en de reflectie op het essentiële bevinden zich op de voorgrond. Met diverse media in verschillende gelaagdheden wordt een geverfde en gedeeltelijk nieuwe, maar altijd op bestaande beeldinhoud gebaseerde werkelijkheid zichtbaar. Net als het leven zelf, zijn in Ann-Christins schilderijen vele lagen onder de oppervlakte zichtbaar.

Daisy Kimman - keramiek en ruimtelijk werk
Ook Daisy Kimman wist al vroeg wat zij wilde gaan maken: huizen, torens en bouwsels. Zij construeert haar werken bij voorkeur van klei en ongepolijste materialen. Daisy is een echte jutter: zij geniet ervan om op het strand en op straat en zelfs in vlikobakken te speuren naar dingen die zij kan verwerken.
Als zich in haar hoofd een beeld begint te vormen, vindt zij in haar rijkgevulde atelier de materialen om daaraan vorm te geven. Inspiratie vindt Daisy in architectuur, kunst, design, patronne en technieken. En natuurlijk de gevonden materialen zelf. En niet in de laatste plaats: in kunstminnende mensen die blij worden van haar werk.

Kom naar de opening!
In plaats van een officiële opening, start deze expositie met een vernissage op zondag 5 mei tussen 14.00 en 17.00 uur een vernissage. U kunt onder het genot van een hapje en een drankje op informele wijze kennismaken met de beide kunstenaars en met hen van gedachten wisselen over hun geëxposeerde werk en het bijzondere werkproces.
De expositie is gratis toegankelijk van 5 mei t/m 4 juni 2019, van donderdag t/m zondag tussen 14.00 tot 17.00 uur. Galerie in de Molen, Molenplein 10a, Wassenaar. www.kunstgroepwassenaar.nl