donderdag 24 juni 2021

E Events

Gemeente Wassenaar organiseert bijeenkomst duurzaamheid

De gemeente Wassenaar organiseert op woensdag 15 mei aanstaande een bijeenkomst die in het teken staat van duurzaamheid. Met workshops, informatiestands en pitches van inwoners over hun duurzame initiatief belooft het een afwisselende avond te worden.

Wethouder Inge Zweerts de Jong van o.a. participatie gaat tijdens de inloop met de aanwezigen het gesprek aan over samenwerken aan een duurzame wijk. De bijeenkomst wordt daarna officieel geopend door duurzaamheidswethouder Lia de Ridder. Vervolgens krijgen een aantal inwoners het podium om hun duurzame initiatief te pitchen.

Workshops en informatiemarkt
Met de workshops ‘Hoe kom ik thuis van het gas af’ en ‘Kleine bespaartips voor in huis’ krijgt u uitleg hoe u met kleine maatregelen toch veel energie én kosten kunt besparen. Een bezoek aan de informatiemarkt levert u zeker de nodige inspiratie op als het gaat om groene financieringen, gemeentelijke initiatieven, het verduurzamen van monumenten en meer. Ook is er voldoende gelegenheid om ervaringen en ideeën uit te wisselen. De bijeenkomst begint om 17:30 uur. Er worden drankjes en fingerfood geserveerd.

Het programma
Het programma is als volgt:
17.30 uur Inloop en bezoek informatiestands onder het genot van een hapje en een drankje
18.15 uur Opening door wethouder De Ridder
18.25 uur Pitches duurzame initiatieven
18.45 uur Workshop ‘Hoe kom ik thuis van het gas af’
19.15 uur Ideeën uitwisselen en netwerken met een drankje
19.45 uur Workshop ‘Kleine bespaartips voor in huis’
20.15 uur Afsluiting en bezoek informatiestands
20.30 uur Einde bijeenkomst

Samenwerken aan een duurzame leefomgeving
‘Inwoners kunnen door hun kennis van de wijk en onderlinge contacten samen een belangrijke rol spelen in energiebesparing en het ontwikkelen van duurzame initiatieven. Samen werken aan een duurzame leefomgeving kan naast het delen van kennis en ervaringen ook financiële voordelen opleveren. Gezamenlijk energie inkopen is daar een mooi voorbeeld van’, aldus wethouder Zweerts de Jong.

‘Een succesvolle energietransitie kunnen we alleen samen realiseren’, vult wethouder De Ridder aan. ‘Dit vraagt om een goede samenwerking tussen de overheid, de burgers en het bedrijfsleven. De Klimaattafel biedt een mooi platform om diverse ideeën, kennis en ervaringen samen te brengen en uit te voeren. Zo leggen we verbindingen in de buurt, tussen inwoners en organisaties met als doel duurzame kansen te laten ontstaan. Met een aantal enthousiaste deelnemers van de Klimaattafel bekijken we nu hoe en of de initiatieven vormgegeven kunnen worden. Zo pakken we de energietransitie stap voor stap samen aan.’

Bent u erbij?
Wij begroeten u graag op 15 mei aanstaande vanaf 17:30 uur. De bijeenkomst vindt plaats in het Sterrenbad, Generaal Winkelmanlaan 2 te Wassenaar. Vanzelfsprekend zijn ook andere geïnteresseerden van harte welkom!
Het is fijn te weten of u wel of niet mee wilt eten. Meld u zich daarom aan via deze link of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..